Vágólapra másolva!
Úgy tűnik az OTP tegnap elkezdett nagy menetelése folytatódhat a mai napon is, a nyitást követően percek alatt 1,5 százalékos pluszt szedett össze a bankpapír, nagyban hozzájárulva a BUX vezető szerepéhez a régiós tőzsdék között. Az euró árfolyama eközben a tegnapi 297-es szint közelében imbolyog.Európában szintén mérsékelt optimizmus figyelhető meg, a vezető indexek 0,3-0,5 százalékos emelkedéssel kezdték a napot, fontosabb makrodadatok hiányában pedig a vállalati hírek határozhatják meg a kereskedés irányát.Olvassa el reggeli ázsiai és amerikai piaci összefoglalónkat is: Ismét felfelé indult a japán tőzsde
Vágólapra másolva!

Megállíthatatlan az OTP

A BUX-nak sikerült legjobban a rajt a régiós tőzsdék közül, bár a 0,45 százalékos emelkedés nem tekinthető különösebben erős kezdésnek. A régiós börzék ezzel együtt mind emelkedésben vannak, még a tegnap nagy szárnyalást produkáló osztrák ATX is 0,05 százalékos plusszal nyitott.

Forrás: [origo]

A BUX emelkedésében ezúttal is a tegnap szárnyaló OTP játsza a vezető szerepet, több mint 1,5 százalékos emelkedésével, de jól teljesít a tegnap éppen nagyobb visszaesést produkáló Egis is, a gyógyszergyártó árfolyama több mint fél százalékos emelkedéssel kezdett.

Forrás: [origo]

Lemondott Albrecht Ottó a PannErgy leányában, a PannErgy Geotermikus Erőművel Zrt-ben betöltött igazgatósági tagságáról. Döntését azzal indokolta, hogy más társaságokban betöltött megnövekedett vezetői feladataira kíván koncentrálni a jövőben. A PannErgy tájékoztatása szerint helyét Major Csaba veszi át.

Ismét elővették az MNB és PSZÁF összeolvasztásának tervét - értesült az Origo.hu banki és jegybanki körökből származó forrásoktól. A jegybank állítólag már ki is dolgozta a csúcsszervre vonatkozó törvényjavaslat szövegét. Amíg Simor András ült az MNB élén addig úgy tűnt, hogy a PSZÁF vezetője kerülhet a csúcsszerv élére, de Matolcsy kinevezésével vélhetően az új elnök vezetné a szervezetet.

Nem mutatott tegnap jelentős kilengéseket az EURHUF, ma reggel 297 közelében tartózkodik az árfolyam, éppen ott ahol tegnap késő délután is megfordult.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: [origo]

Az optimizmus az úr az európai piacokon is

Jó hangulatban indult ma a nyugat-európai kereskedés, a főbb indexek 0,3-0,5 százalékos pluszokkal indítottak, a német DAX, valamint a francia CAC40 0,5 százalékos emelkedéssel indította a napot.

Forrás: [origo]

A Telecom Italiaban lévő 10,5 százalékos részesedésének eladását tervezi a spanyol Telefónica. A telekomcég azért válna meg a pakkjától, mert az olasz cég a Hutchison Whampoa telekomcég vezeték nélküli üzletágával egyesülne. A Telefónica részesedése jelenleg 1,2 milliárd euró, a 2007-es befektetetése óta már több mint 1 milliárd eurót bukott a vállalat.

A BHP Billiton szerint a kínai növekedés üteme tovább lassulhat. A következő években 7-8 százalék körül lehet a bővülés üteme, később viszont 6 százalékra csökkenhet a dinamika a bánya cég szerint.

Soros György élesen kritizálta Németországot, mivel szerintük túl messzire ment Ciprussal kapcsolatban. Soros szerint a németeknek vagy az eurókötvény irányába kellene elmozdulniuk, vagy el kellene hagyniuk az eurózónát.