PannErgy részvényeitől szabadult a nagytulajdonos

Vágólapra másolva!
Tőzsdén kívüli ügylet keretében vált meg 746 ezer darab PannErgy részvényétől az ONP Holdings április 9-én - tájékoztatta a BÉT-et a geotermikus társaság.
Vágólapra másolva!

Tőzsdén kívüli ügylet keretében 746 ezer darab PannErgy részvényt értékesített az Albrecht Ottó nevéhez köthető ONP Holdings SE társaság 330 forint/darab árfolyamon április 9-én. A PannErgy és az ONP Holdings közlése szerint ugyanazon a napon az ONP Holdings SE kölcsönadott további 75.000 darab részvényt.

A 246,18 millió forintos ügylet után az ONP Holdings SE részesedése 1.814.640 darabra csökkent, mely 8,6 százalékos tulajdoni hányadot, és 9,9 százalékos szavazati jogot jelent.

Az ONP Holdings még februárban vásárolt 12,51 százalékos tulajdoni részesedést és 14,38 százalékos szavazati jogot megtestesítő PannErgy Nyrt. részvényt 275 forint/darab árfolyamon. A cég a PannErgy korábbi nagytulajdonosának, a Lazarus kényszerértékesített részvényeit vásárolta fel télen. Az ONP a keddi értékesítéssel nagyjából 41 millió forintos profitot ért el a pozíción.

PannErgy árfolyama

Forrás: [origo]