Eltűnt adatai miatt fizethet többet az autós

Vágólapra másolva!
A biztosítóváltásnál valahol eltűntek egyes autósok kártörténeti adatai, így volt, akinek jóval nagyobb díjat állapítottak meg, mint korábban.
Vágólapra másolva!

Több mint tízezer autós kapott értesítést a biztosítójától az elmúlt hetekben arról, hogy nem sikerült lekérdezni a kártörténeti adatait a nyilvántartó rendszerből - írja a szerdai Népszabadság.

Egy autós a lapnak azt írta, a tavalyi kampányidőszakban szolgáltatót váltott, be is fizette a díjat, de az új biztosítója írt, hogy nem találják a kártörténetét a nyilvántartásban. Ő kikérte a korábbi biztosítójától az adatokat, és el is küldte, ahogy kérték tőle. Márciusban mégis 17-ről 44 ezerre növelték a díját, mivel az adatai híján B10-ről A0-ra minősítették a besorolását.

A lap a rendszert üzemeltető Magyar Biztosítók Szövetségétől (Mabisz) azt a tájékoztatást kapta, hogy a tavalyi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampányban biztosítót váltók 96,4 százalékánál minden rendben van, a fennmaradó hányadnál van még probléma a biztosítással.

Gilyén Ágnes, a Mabisz szóvivője azt mondta, a tapasztalatok szerint a leggyakoribb hiba, hogy az ügyfelek elgépelik a nevüket vagy a szerződésszámot, de nemritkán elfelejtik megadni a második keresztnevüket is.