Győri médiacégbe fektet az állami alap

Vágólapra másolva!
A négy nyugat-magyarországi megyében több hírportált, rádiót, televíziót üzemeltető Oxygen Media Groupba fektet 110 millió forintot az állami irányítású Széchenyi Alap.
Vágólapra másolva!

Az állami irányítású Széchenyi Tőkebefektetési Alap a győri Oxygen Media Groupba fektet 110 millió forintot - közölte a tőkealap.

Az Oxygen Media országos és kereskedelmi televíziók partnere, helyi híreket szállít nekik. Beszállítanak az RTL Klubnak, a TV2-nek, az Echo TV-nek, a Duna TV-nek, illetve a Digi TV-nek és a Sport TV-nek.

A médiacsoport 2008-ban indult, és négy megyére kiterjedő lefedettséget ért el. Két irányba fejlesztettek: egyrészt a regionális terjeszkedésben, illetve a külső megrendelők számára történő tartalom-előállításban.

Övék az O2hir.hu hírportál, az O2 TV, az O3.hu, a Lajta Rádió, a Győr + és az Ozone FM rádiók.

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap kisebbségi részesedést szerez a több részletben érkező 110 millió forint által, emellett az Oxygen Media Group is visszaforgat 41 millió forintot az eredményéből. A pénzből bővítik a szerkesztői, riporteri és technikusi csapatot, továbbá eszközöket is vásárolnak. 25-30 ember felvételét tervezik a következő két-három évben.