Vágólapra másolva!
A T-Systems lezárja a tavaly megkezdett beolvadási folyamatot. A Daten-Kontor is a cég része lesz.
Vágólapra másolva!

A 2012 októberében végrehajtott egyesülés záróakkordjaként 2013. április 1-jétől a T-Systems Magyarország Zrt. teljes mértékben integrálja szervezetébe az informatikai alkalmazások fejlesztésében, telepítésében és üzemeltetésében több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkező Daten-Kontor Kft.-t - jelentették be szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Daten-Kontor 25 éve alakult, elsősorban azzal a céllal, hogy az egyetemről kikerülő fiatal magyar informatikusok tudásából külföldön profitáljon. A cég jelenleg 170 főt foglalkoztat, volt olyan időszaka, amikor 25 országban dolgozott, és árbevételének harmada külföldről származott.

Fő profilja a térinformatika (vagyis az intelligens, digitális térképekre alapozott alkalmazások), a logisztikai informatika, valamint a különböző számlázási, ügyfélkezelési rendszerek fejlesztése.

A T-Systems a hazai vállalati informatikai szolgáltatások vezető vállalata, 5500 nagyvállalati ügyfelet szolgál ki, alkalmazottainak száma közel 2000 fő. Az ország legnagyobb infokommunikációs vállalata jött létre tavaly, amikor a T-Systems Zrt.-be négy másik informatikai cég beolvadt.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.