Már hitelre is lehet venni elektromos autót

Vágólapra másolva!
Megtette kedden a hétfő óta várt bejelentését a Tesla Motors vezérigazgatója, Elon Musk, aki közölte, az elektronikus autók egyik legismertebb gyártója leszerződött a Wells Fargóval és a US. Bancorppal, melynek keretében a bankok kedvező kamatozású hitelekkel fogják segíteni a Tesla autóértékesítéseit. Ezzel a híres S Model-ek eladási számai tovább emelkedhetnek, amivel pedig még nagyobb esély nyílik a cég számára a nyereséges működés elérésére. Tegnap az autógyártó azt jelentette be, hosszú idő után először számolhat majd be nyereséges negyedévről. A hírekre új történelmi csúcsra ugrott a részvények árfolyama.
Vágólapra másolva!

Megtörtént tegnap a Tesla Motors sokak által várt bejelentése, amire Elon Musk vezérigazgató hétfőn már felhívta a figyelmet. A keddi közlemény szerint az elektromos autók gyártója szövetségre lépett a Wells Fargóval és a US Bancorppal, melynek keretében a bankok kedvező kamatozású hitelekkel fogják segíteni a Tesla autóinak értékesítését.

A konstrukciókkal jóval szélesebb néptömeg számára válnak elérhetővé a Tesla autói, mivel a gépjárművek már 10 százalékos önerővel elvihetők lesznek a minősített vevők számára. Az autók ára 60 ezer dollártól kezdődik az üzletekben, a prémiumkategóriának számító Model S Performance típusért pedig 96 ezer dollárt is elkérhetnek.

A Tesla weboldalán található információk szerint a hitelek havi törlesztőrészlete 500 dollártól fog kezdődni. A Wells Fargóval kötött egyezség szerinti konstrukció a lízingttől annyiban fog különbözni, hogy itt a vásárlók igénybe vehetik az elektromos autókra adott adókedvezményeket, míg egy hagyományos lízingnél erre nincs lehetőség.

A pénzügyi tervek szerint a hitelek átlagos futamideje 66 hónap lesz, évi 2,95 százalékos kamatláb mellett. Ezen túl a vevőnek lehetősége lesz arra, hogy 36 hónap után visszaadhatja az autót, amit a Tesla kedvező áron visszavásárol tőle. Erre Musk kedden személyes garanciát is vállalt.

A vállalat felől hétfőn is kedvező hírek láttak napvilágot, mikor Musk bejelentette, hogy hosszú idő után először lehet nyereséges a vállalat, mivel a vártnál nagyobb kereslet mutatkozik az új S Modeljeik iránt. A Tesla a várt 4500 darab helyett 4750 darabot tudott belőlük értékesíteni 2013 első három hónapjában, és a bankokkal kötött szerződések segítségével az autók eladási számai tovább emelkedhetnek.

A hírekre már hétfőn is történelmi csúcsukra ugrott a részvények árfolyama, mely kedden tovább emelkedett, és 44 dollár fölött várja a mai nyitást. A papírok egyébként ebben az évben már 31 százalékot erősödtek.

Tesla Motors árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]