Már 150 ezer aláírást gyűjtöttek a rezsicsökkentésre

Vágólapra másolva!
Gőzerővel gyűjti a Fidesz az aláírásokat.
Vágólapra másolva!

Húsvétig országszerte 150 ezer aláírást gyűjtött a Fidesz a rezsicsökkentés mellett, és április végéig, május elejéig folytatódik az akció.

Pósán László, a párt debreceni elnöke azzal indokolta a parlamenti szavazás után indított aláírásgyűjtést, hogy a nagy nemzetközi nyomást csak úgy lehet állni, ha a kormány az intézkedéseihez élvezi a lakosság bizalmát. Magyarországot eddig a "fejős tehénnek tekintették, és ragaszkodtak a Horn-kormány által korábban garantált 8 százalékos nyereséghányadhoz", mondta Pósán László, Debrecenben például a párt választási irodája mellett már közterületen is folytatják az akciót, amely több, korábban lapunknak is nyilatkozó fideszes képviselő szerint már a választási kampány része.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője és Kósa Lajos ügyvezető elnök március 11-én jelentette be, hogy aláírásgyűjtéssel kéri a családok felhatalmazását a rezsicsökkentő intézkedések megvédéséhez, miután a Fővárosi Ítélőtábla első fokon a gázszolgáltatóknak adott igazat a Magyar Energia Hivatal ellen indított perben.