Ukrajnában nyithat gyárat a Richter

Vágólapra másolva!
Hamarosan megnyithatja ukrajnai gyógyszergyárát a Richter - közölte Mykola Azarov miniszterelnök a helyi Interfax.com hírportálnak - írja a Portfólió.hu. A Richter hivatalosan annyit közölt, hogy dolgoznak az ügyön, a konkrétumokra néhány hónapot még várni kell.
Vágólapra másolva!

Az ukrán miniszterelnök, Mykola Azarov ígéretet tett arra, hogy közreműködik annak érdekében, hogy a Richter mielőbb meg tudja nyitni gyógyszergyárát Ukrajnában - számolt be az ukrán Interfax.com.

A Vyshneve városában épült üzem vezetőjével a napokban találkozott az ukrán miniszterelnök, aki arra kérte az ukrán kormányt, hogy nyújtson támogatást az üzem megnyitása érdekében. Azarov úgy nyilatkozott, meglátása szerint "nem lesz probléma", a gyár rövidesen megkezdheti a termelést.

Az ukrán kormány általános forgalmi adót készül kivetni az import gyógyszerekre, az ukrán gyógyszergyár megnyitásával azonban az adóval kapcsolatos kockázatok elhárulhatnának.

Beke Zsuzsa, a Richter PR-vezetője a Portfólió.hu-nak azt mondta, Ukrajna egy akkora piac, ahol érdemes termelésben is gondolkodni, ez a korábbi tervekben is szerepelt. Jelenleg is dolgoznak azon, hogy hogyan lehet ezt megvalósítani.

Konkrétumokkal néhány hónap múlva tudnak visszatérni - mondta Beke Zsuzsa.