Vágólapra másolva!
1 százalék feletti pluszban zárt a budapesti tőzsde, amit a nap végére beinduló Mol segített leginkább. A forintban is kitartott a lendület egész nap, az euróval szembeni árfolyam a 302-es szint körül ingadozik, míg reggel még 304-nél járt a jegyzés.Európában is a vevők uralták a parketteket, az indexek közül a német DAX és a francia CAC40 vezette az emelkedést, amit a jó makroadatok is segítettek.Amerikában is 0,6-0,8 százalékos pluszok mutatkoznak. A tengerentúlon a vártnál jobb gyáripari megrendelési adatok támogatják az emelkedést.
Vágólapra másolva!

Felhúzták a kereskedés végére a Molt

Szépen fejezte be a napot a budapesti értéktőzsde, a BUX 1,3 százalékos emelkedéssel zárt, amit az OTP gyengébb teljesítménye sem tudott hátráltatni. A magyar bankpapír 0,2 százalékos mínuszban fejezte be a napot. A régióban a cseh tőzsde szerepelt a legjobban.

Forrás: [origo]

A kereskedés végére a nap folyamán végig jól teljesítő gyógyszercégek mellé felzárkózott a Magyar Telekom 1,7 százalékos és a Mol is, sőt a magyar olajcég 2,2 százalékos erősödéssel a blue-chipek élére állt. A Richter 2 százalékos, míg az Egis 1,1 százalékos pluszban zárt.

Forrás: [origo]

A Magyar Telekom már bőven az ötven napos mozgóátlaga felett zárt 1,7 százalékos emelkedésével, és ezzel tavaly november óta nem látott szinten fejezte be a kereskedést.

A Magyar Telekom árfolyama (BÉT)

Forrás: [origo]

Hamarosan megnyithatja ukrajnai gyógyszergyárát a Richter - írja az interfax.com ukrán internetes hírportál Mykola Azarov miniszterelnökre hivatkozva. A Portfolio.hu megkeresésére a Richternél elmondták, hogy korábban is tervben szerepelt az ukrán termelés lehetősége. Jelenleg a gyógyszercégnél vizsgálják, hogy milyen feltételeknek kell teljesülnie a termelés elindulásához.

Az első negyedévi forgalmi adatok alapján az OTP, a Mol, a Richter, a Magyar Telekom és az Egis bizonyult likvid részvénynek. A befektetési alapok portfóliójában kizárólag a likvid papírok listáján szereplő értékpapírok súlya haladhatja meg a befektetési alapok portfóliójának 10 százalékát, és emelkedhet egészen 15 százalékig.

A Mol árfolyama (BÉT)

Forrás: [origo]

Nap végén is tartja jó teljesítményét a forint, az euróval szembeni árfolyam továbbra is a 302-es szint körül mozog, aminek hátterében valószínűleg a jó nemzetközi piaci hangulat állhat. A dollár/forint árfolyam a 235,2-os szint, míg a svájci frankkal szembeni jegyzés 247,9 körül ingadozik.

Az EUR/HUF árfolyama

Forrás: [origo]

Masszív pluszok Európában

Nap végére a legtöbb vezető index 1 százalékos pluszban mozog, amit a német és a francia tőzsde vezet 1,5 százalék körüli emelkedéssel. Ebben az eurózónára és Németországra vonatkozó vártnál jobb feldolgozóipari beszerzési menedzserindex adatok játszhattak szerepet. A hangulatot nem befolyásolta az a hír sem, hogy februárban 12 százalékos rekordértékre nőtt az eurózónában a munkanélküliség. Az élen a francia és a német index haladt.

Forrás: [origo]

A német fogyasztói árindex 1,8 százalékon maradt, ami a 2010 novemberétől a legalacsonyabb szint. Az elemzők ettől kissé alacsonyabb 1,7 százalékos értéket vártak.

Közel 5 százalékot emelkedett a Vodafone árfolyama, mivel az FT Alphaville blog szerint 245 milliárd dollárért venné meg az AT&T és a Verizon Communiactions az angol vállalatot. A felvásárlási ár 260 penny körül alakulhat, ami a jelenlegi árfolyamhoz képest közel 40 százalékos prémiumnak tekinthető. Az érintett felek egyelőre nem kívántak reagálni a piaci pletykákra. A részvényárfolyam 4 százalékkal emelkedik a hírre.

A Vodafone árfolyama (London)

Forrás: [origo]

5 százalékkal emelkedtek a Chrysler csoport eladásai márciusban éves szinten az USA-ban, szemben az elemzői konszenzusban szereplő 3 százalékos növekedéssel. A hír hatására az anyavállalat Fiat árfolyama több mint 1,5 százalékkal emelkedett. 2007 decembere óta ez a legjobb értékesítési adat, melyet az amerikai autógyártó publikált.

Jó a hangulat az USA-ban is

0,7 és 0,8 százalékos pluszban állnak a vezető amerikai indexek. A jó hangulatot erősíti, hogy a gyáripari megrendelések emelkedtek februárban a gépjárművek és a kereskedelmi repülőgépek iránti növekvő keresletnek köszönhetően. A tényadat 3 százalékos javulást mutatott, míg az elemzők 2,9 százalékos emelkedést vártak.

Forrás: [origo]

Az S&P 500 szektorai közül a nyersanygon kívül az összes emelkedni tud, amit az egészségügy és az alapvető fogyasztási javak vezetnek 1 százalék feletti erősödéssel.

Forrás: [origo]

A Société Générale 13 dollárra emelte 12 havi BlackBerry célárfolyamát a korábbi 8,4 dollárról. A bank döntését az okostelefongyártó erős eredményeivel indokolta, kiemelve, hogy a Z10-es kedvezőbb fogadtatásra talált, mint arra számítottak. A részvényre megfogalmazott ajánlás eladás maradt, hiszen a papír 15,4 dollár körül mozog jelenleg. Jelenleg fél százalékkal emelkedik a cég árfolyama.

4 százalékos zuhanásban vannak a korábbi semlegesről eladásra minősítette a HP papírjait a Goldman Sachs, melyet azzal indokolt, hogy a pozitív változtatások hatásait a gyenge PC és nyomtatók iránti kereslet semlegesíti majd. A Goldman 16 dolláros célárat fogalmazott meg a részvényre. A hírre 5,8 százalékkal zuhannak a cég papírjai.