Nincs pénze a Best Buy-ra az alapítónak

Vágólapra másolva!
Hivatalosan is bejelentették, hogy lezárultak a tárgyalások Richard Schulze és a Best Buy között a vállalat lehetséges felvásárlásáról, mivel lejárt a határidő az erre vonatkozó ajánlat megtételére. Ezzel végérvényesnek tűnik, hogy a cég alapítója nem fogja megszerezni az általa régóta óhajtott amerikai elektronikai kiskereskedelmi láncot. Az ügyhöz közel álló források szerint Schulze nem volt képes előteremteni a tranzakció végrehajtásához szükséges összeget. Ezzel párhuzamosan a vállalat közzétette negyedik negyedéves gyorsjelentését is, mely mind EPS, mind árbevétel soron kellemes meglepetést okozott.
Vágólapra másolva!

Remekül sikerült a negyedév

A kiskereskedelmi lánc ma nyilvánosságra hozta negyedik negyedéves gyorsjelentését, mely a főbb sorokon kellemes meglepetést okozott. A vállalat 1,64 dolláros egy részvényre jutó nyereséget ért el az elemzők által várt 1,55 dollár helyett, ami viszont közel 25 százalékos visszaesésnek felel meg a tavalyi év utolsó három hónapjában alakult 2,18 dollárnál.

A társaság 16,7 milliárd dolláros árbevételt produkált a negyedik negyedévben, ami szintén magasabb az elemzői konszenzusnál, mely 16,3 milliárd dollárról szólt.

Forrás: [origo]

Nincs pénze a Best Buy-ra az alapítónak

Hivatalosan is befejeződtek a tárgyalások a Best Buy és a cég alapítója, Richard Schulze között a vállalat felvásárlásáról. Ezzel végérvényesen eldőlt, Schulze nem fogja megszerezni az amerikai elektronikai kiskereskedelmi láncot. Az ügyhöz közel álló források szerint Schulze nem volt képes előteremteni az ügylethez szükséges összeget.

A befektető tavaly nyár óta tervezi az általa 40 évvel ezelőtt alapított Best Buy felvásárlását és tőzsdéről való kivezetését, melyben jelenleg mintegy 21 százalékos részesedéssel rendelkezik. Az ajánlat bejelentése forrás hiányában többször is meghiúsult, legutóbb decemberben kapott haladékot a vevőjelölt, ami csütörtökön járt le. A héten pedig már olyan hírek láttak napvilágot, hogy a befektető csupán kisebbségi részesedést szerezne a cégben.

Az alapító tavaly júniusban mondott le az elnöki posztról, amit Hubert Joly vett át, aki sikeresen stabilizálta a Best Buy működését. Joly-nak sikerült növelnie az értékesítéseket, fejleszteni tudta az online szegmensben való jelenlétüket, és nagyobb üzletek bezárása után a kisebb outletek számának növelését kezdte el. A Best Buy részvény tőzsdei teljesítményét Joly előtt nagyon gyenge teljesítmény jellemezte az elmúlt években, mivel a hagyományos áruházi kiskereskedelem visszaszorult az internetes eladások hatására.

Az új elnök sikeresen ismerte fel, hogy a társaság számára a kiút az online szegmensre való nagyobb fókuszálás lehet. További eredményjavítás érdekében a héten a vállalatnál közölték, hogy 400 alkalmazottjuktól válnak meg egy 150 millió dolláros költségcsökkentő intézkedés keretében.

A befektetők megörültek a remek gyorsjelentésnek és Schulze "vissza nem térésének", mivel a Best Buy papírjai több mint 6 százalékos ugrással készülnek nyitni.

Best Buy árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]