Esik az euró, kéthónapos mélyponton a kurzus

Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokhoz hasonlóan tovább folytatja gyengülését az euró a dollárral szemben, melynek kurzusa a lélektani 1,3-as szint alá is benézett a mai kereskedés során. Az esésben az eurózóna mai pocsék munkanélküliségi adata is szerepet játszik, mely szerint rekordszintre emelkedett a munkanélküliségi ráta januárban a régióban. Jelenleg úgy néz ki, hogy a mélyrepülést a 200 napos mozgóátlag, utána pedig az 1,272-nél található támaszszint állíthatja meg.
Vágólapra másolva!

Tovább folytatja lejtmenetét az euró a dollárral szemben, a devizapár kurzusa a lélektaninak számító 1,3-as szintet is áttörte a mai kereskedés során, és kora délután is ekörül tanyázik. Ezzel közel két hónapos mélypontján mozog az árfolyam.

Az euró gyengülése február elején kezdődött, miután bő 14 hónapos csúcsára ugrott a dollárral szembeni árfolyama. Azóta számos támaszt áttört a kurzus, múlt héten a 7 hónapos trendvonal sem tudta megállítani a zuhanást. A dollár további erősödésének a 200 napos mozgóátlag, utána pedig az 1,272-es szintnél található támaszvonal szabhat gátat.

A mai gyengülésben az eurózóna kiábrándító, rekordszintre ugró munkanélküliségi rátája is szerepet játszhat. Jelenleg a dollár további erősödését vetíti előre, hogy az RSI mellett az MACD is megtörte az emelkedő trendjét. Ez azonban már nem az első figyelmeztető jelzés, ugyanis még a hónap első felében eladási, azaz jelen esetben dollárerősödési jelet kaphattunk mindkét indikátortól.

EURUSD árfolyama

Forrás: [origo]