Személyesen cáfolta a Simorról szóló pletykát az Erste-vezér

Vágólapra másolva!
Teljes képtelenségnek nevezte és személyesen cáfolta Andreas Treichl, az Erste Group Bank osztrák vezérigazgatója a Magyar Nemzet pénteki állítását, miszerint az Erste Bank magyarországi leányvállalatának vezérigazgatói székére cserélheti jegybankelnöki pozícióját Simor András, a március elején távozó MNB-elnök.
Vágólapra másolva!

Maga Andreas Treichl, az Erste Group Bank osztrák vezérigazgatója reagált a Magyar Nemzet pénteken megjelent cikkére, amely szerint a Magyar Nemzeti Bank éléről márciusban távozó Simor András kerülne az Erste Bank Hungary élére - írja a Portfolio.hu.

"A Magyar Nemzet címlapon közölte a hírt, miszerint Simor András, az MNB elnöke az Erste Bank Hungary Zrt. vezérigazgatója lesz. Az újság senkivel nem egyeztette a hírt az Erste Bank Hungary Zrt.-nél, ennek ellenére ezt a hírt tényként, címlapon közölte, pedig az teljes képtelenség." - írja a lapnak eljuttatott állásfoglalás.

Andreas Treichl, az Erste Group vezérigazgatója a továbbiakban azt írja: " Nagyon elégedett vagyok az Erste Bank Hungary Zrt. eredményeivel, amit a kihívásokkal teli magyarországi körülmények ellenére ért el a vállalat. Bízom a bank vezetésében és abban, hogy egy nagyszerű bankot sikerül újjáépítenünk az új stratégia mentén. A Magyar Nemzet cikke nem igaz, puszta spekuláció. Jelasity Radován az EBH vezérigazgatója, és az is marad."

A Magyar Nemzet online kiadása a Simorral kapcsolatos értesülés apropóján felidézte, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke "korábban már dolgozott az osztrákoknak", hiszen 1989 után a Creditanstalt alapító vezérigazgatója volt. A cikk megemlítette, hogy ezután a Deloitte magyar részlegének a vezetését vette át, ahonnan a jegybank élére Gyurcsány Ferenc miniszterelnök javaslatára nevezték ki.