A Sandy hurrikán tett keresztbe a csomagszállítónak

Vágólapra másolva!
A Sandy hurrikán miatt nem tudta az elemzői konszenzust túlszárnyalni a UPS csomagszállító vállalat. A társaság ugyanakkor árbevétel és egy részvényre jutó profit soron is növekedni tudott a tavalyi év azonos időszakához képest. A menedzsment a következő évben 4,8-5,06 dolláros éves egy részvényre jutó profittal kalkulál, miközben a piac 5,13 dollárra számít. A papír a nyitás előtti kereskedés során 80 dollár alá csúszott, 1,7 százalékos mínuszban vághat bele a napba.
Vágólapra másolva!

A tavalyi év azonos időszakához képest mind árbevétel, mind egy részvényre jutó nyereség (EPS) szintjén egy szerényebb növekedést tudott összehozni a UPS. A csomagszállítással foglalkozó társaság ugyanakkor a Bloomberg által gyűjtött konszenzushoz képest gyengébb EPS-t ért el. Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy nagyjából részvényenként 5 centes negatív hatása volt a tavalyi év végén Észak-Amerikára lecsapó Sandy hurrikánnak. Az eredményhez ezt a tételt hozzáadva, nagyjából a várakozásoknak megfelelő lett volna az adat.

Forrás: [origo]

Szegmensekre lebontva az USA-ban 8,93 milliárd dollárra rúgott az árbevétel (várt: 8,84 milliárd dollár), az üzemi eredmény pedig 1,38 milliárd dollárra (várt: 1,36 milliárd dollár). A nemzetközi csomagszállítás és a rakományok szállítása viszont EBIT szinten gyengébben alakult, mint amire a szakértők számítottak.

Forrás: [origo]

A UPS 2013-ban átlag alatti gazdasági növekedésre számít világszerte, emiatt a konszenzushoz képest kisebb lehet az éves profit is. A menedzsment publikálta a következő évre vonatkozó profit várakozását, az éves EPS 4,8-5,06 dollár között alakulhat, ami elszomoríthatja a piacokat, hiszen a konszenzus 5,13 dollárról szól.

A várthoz képest kicsit gyengébb eredmény prognózist némileg kompenzálja a vállalat, hiszen 4 milliárd dollárra emelik a 2013-as részvény visszavásárlási keretet a korábban tervezett 1,5 milliárd dollárról.

A részvény negatívan reagált a gyorsjelentésre, 1,7 százalékos mínuszban nyithata papír.

A UPS árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]