Bezzeg luxusra futja! - Elkapkodták a Louis Vuitton táskákat

Vágólapra másolva!
Csütörtökön piaczárást követően tette közzé 2012-es beszámolóját a híres, neves francia luxuscég, a LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton. A társaság közel 20 százalékkal tudta éves alapon megnövelni árbevételét, míg a nettó eredménye több mint 11 százalékot hízott. Az előbbi adat jobb lett, mint amire az elemzők számítottak, utóbbi viszont nagyjából 5 százalékkal elmaradt a konszenzustól.
Vágólapra másolva!

A híres francia luxuscég, az LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton közel 20 százalékkal tudta a 2012-es évben megnövelni árbevételét, ráadásul a 2011-es évhez viszonyítva a nettó eredmény is 11 százalékot hízott. A vaskos növekedésbe egy kisebb szépséghiba csúszott, mivel profit soron a konszenzust nem sikerült túlszárnyalnia a vállalatnak.

Forrás: [origo]

A negyedik negyedév során az organikus értékesítés növekedése 8 százalék volt, ami hajsználnyival jobb a 7,6 százalékos konszenzustól. Ugyanakkor, ha az egész évet nézzük, akkor viszont 9 százalékos bővülésre volt képes a cég, de az elemzők 9,2 százalékos ugrásra számítottak.

Az LVMH cégcsoport számtalan márkát felölel, ide tartozik többek közt a Moet et Chandon, a Hennessy, a Fendi, a Kenzo, a Loewe, a Donna Karan és a Louis Vuitton is. Szegmensekre lebontva komoly növekedést lehet látni éves alapon. A Louis Vuitton táskák iránti keresletetet jól tükrözi, hogy októberben 8 százalékos áremelést hajtott végre a cég Európában.

Forrás: [origo]

A beszámolóban a 2013-as kilátásokat is érinti a világ legnagyobb luxustermék gyártója. Szerintük a gazdasági bizonytalanságok ellenére jó évük lehet, alaposan felkészültek a kihívásokra.

Negatívumnak számít viszont, hogy a társaság részvényenként 1,8 eurós osztalékfizetést tervez 2012-es év második felére, ami kicsivel elmarad a Bloomberg konszenzusban szereplő 1,9 eurós értéktől.

LVMH napi grafikon (Párizs)

Forrás: [origo]