Biztos a felszállási engedély a Boeing elnöke szerint

Vágólapra másolva!
Bizakodásának adott hangott Jim McNerney, a Boeing vezérigazgatója, hogy a 787-es típusú gépek hamarosan újra megkapják a felszállási engedélyt. McNerney kijelentette, biztos benne, hogy nemsokára újra repülni fognak a társaság gépei. Addig a hatóságokkal folyamatosan vizsgálják, mi okozta az akkumulátorok sorozatos meghibásodását, ami miatt felszállási stoppot kellett meghirdetni a repülőkre.
Vágólapra másolva!

Miután több mint két hete a Boeing 787-es típusú gépeitől sorozatos műszaki hibák miatt megvonták a felszállási engedélyt, Jim McNerney vezérigazgató a CNBC-nek magabiztosan úgy nyilatkozott, biztos benne, hogy hamarosan újra repülni fognak a gépek. Szerinte mindenki érdeke, hogy gyorsan megtalálják a hibát, és a repülőgépek újra szolgálatba állhassanak.

McNerney elmondta, hogy a hatóságokkal együttműködve folyamatosan vizsgálják, hogy mi okozta a Boeing gépeinek meghibásodását az utóbbi időben. A Dreamliner és a 787-es gépeken jellemzően az akkumulátorok hibásodtak meg, és a mostani vizsgálatok eddig azt derítették ki, hogy a lítium-ionos akkumulátorok valamilyen okból túlmelegszenek. A sorozatos problémák az akkumulátorok megbízhatóságát kérdőjelezi meg, de az igazgató elmondta, hogy nem hajlandóak feladni ezt a technológiájukat.

A repülőgépgyártó a napokban az elemzői várakozásokat meghaladó negyedik negyedéves profirtól számolt be gyorsjelentésében. Az árbevétel sor minimális mértékben elmaradt az előrejelzéstől, de a befektetők fontosabbnak ítélték a nyereséget, ami egy részvényre vetítve jövőre 5-5,2 dollár lehet az 5,16 dollláros konszenzussal szemben.

A Boeing részvényei jelenleg 0,6 százalékos mínuszban forognak.

Boeing árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]