Visszavenné a kormány a Rail Cargót

Vágólapra másolva!
Részben vagy egészben történő visszavásárlással, vagy akár új társaság elindításával, de szeretné a kormány, hogy a MÁV-nak újra legyen teherszállító üzletága.
Vágólapra másolva!

Tárgyal a kormány a Rail Cargo Hungaria újra magyar kézbe vételéről - írta a Magyar Nemzet. A vasúti fuvartársaság MÁV Cargo néven 2006-ig látta el a hazai árufuvarozást vasúton, majd az osztrák vasút felvásárolta.

A tárgyalásokat 2010-ben kezdték el, de az első felvonás nem vezetett eredményre, most azonban a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban magas rangú tárgyalódelegáció járt, hogy újra nekivágjanak az egyeztetéseknek.

A lap szerint végleges álláspont még nem alakult ki, így nem tudni, hogy a Rail Cargo Hungariát egészben vagy részben tervezi-e visszavásárolni az állam. A Magyar Nemzet azt írta, lehetséges, hogy stratégiai megállapodást köt a kormány az osztrák vasúttal, úgy ahogy azt más külföldi tulajdonú társaságokkal is tette.

Fónagy János, a minisztérium államtitkára az Inforádiónak a tárgyalások tényét elismerte, igaz, ő csak beszélgetéseknek nevezte a találkozókat. A politikus szerint a MÁV-nak szüksége van teherszállítási üzletágra, ebből következtetni lehet az állam céljaira. A lehetőségek között van új teherszállító cég elindítása is, amely együttműködhetne az osztrák partnercéggel.