Vezetőcsere az FHB-nál

Vágólapra másolva!
Közös megegyezéssel távozik az FHB-tól a bank vezérigazgatói tzisztségét betöltő Harmati László. Februártól a posztot Soltész Gábor Gergő fogja betölteni, a jelzálogbank vezetését pedig Köbli Gyula látja majd el.
Vágólapra másolva!

Harmati László igazgatósági tagsága az FHB-nál lemondással 2013. január 31. napi hatállyal megszűnik, továbbá munkaviszonya közös megegyezéssel megszüntetésre kerül. Az igazgatósági tagság megszűnése a testület működőképességét nem befolyásolja.

Fentiekkel egyidejűleg Harmati Lászlónak az FHB Bankcsoport tagvállalatainál betöltött valamennyi tisztsége is megszűntetésre kerül lemondás útján. Harmati László távozását követően az FHB Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatói tisztségét a jelenlegi vezérigazgató, Köbli Gyula egyedül látja el. Az FHB Kereskedelmi Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatói tisztségét Soltész Gábor Gergő tölti be a jövőben, a kinevezést a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete engedélyezte.

Harmati László vezérigazgatói kinevezésére a banknál 2010-ben került sor, amikor Gyuris Dániel, addigi vezérigazgató távozott a posztról.