Már óvatosabb lenne a MOL-lal a KBC

Vágólapra másolva!
18 000 forintra csökkentették a KBC Securities olajipari elemzői a MOL részvényére számított fair értékbecslésüket a korábbi 19 100 forintról, továbbá ajánlásuk is tartásra módosult az eddigi vétellel szemben. Ezzel párhuzamosan a Barclays szakértői megerősítették 22 500 forintos célárukat és egyenlő súlyozású ajánlásokat.
Vágólapra másolva!

A KBC Securities elemzői 18 000 forintra vágták vissza a MOL-ra meghatározott fair értékbecslésüket 19 100 forintról, valamint ajánlásukat is tartásra rontották a korábbi vételről. A Barclays eközben megerősítette egyenlő súlyozású ajánlását és 22 500 forintos célárát.

Forrás: [origo]

A KBC friss elemzése szerint a MOL fair értéke mintegy 3 százalékkal alacsonyabb a jelenlegi piaci árnál. Becslésük csökkentését az alacsonyabb szénhidrogén kitermeléssel, illetve az alacsonyabb előrejelzett jövőbeni olajárakkal indokolták.

A hét elején az Erste elemzője szintén tartásra vágta vissza a MOL részvényére megfogalmazott ajánlását a korábbi felhalmozásról. A szakértő szintén negatívan ítéli meg a régiós olajszektor jövőbeli kilátásait.

MOL napi grafikon

Forrás: [origo]