Itt a BlackBerry bejelentése: névváltás jön

Vágólapra másolva!
A BlackBerry telefonok gyártója, a Research in Motion megváltoztatja a társaság nevét és a legismertebb termékének a BlackBerrynek a nevét veszi fel. A vállalat tőzsdei azonosítója is módosul, BBRY lesz a RIMM helyett. A cég ma tartja a hivatalos bemutatóját, ahol az új operációs rendszerről, illetve a rá épülő okostelefonokról rántja le a leplet. Az egyik készülék érintőképernyős, a másik viszont hagyományos QWERTY billentyűzettel lesz felvértezve. 7 százalék mínuszban a részvény.
Vágólapra másolva!

A BlackBerry telefonok gyártója, a Research in Motion ma tartja New Yorkban az új operációs rendszer, a BlackBerry 10 és a rájuk épülő okostelefonok bemutatóját. A társaság az Apple iPhone, illetve az Androidos készülékekkel akarja felvenni a versenyt, ami nem lesz egyszerű.

A társaság az esemény kezdetén sokkolta a jelenlévőket: a cég megváltoztatja a nevét, a Research in Motion helyett BlackBerry lesz a vállalat új megnevezése. Emiatt módosítják a tőzsdei azonosítót, azaz tickert is. Ezentúl nem RIMM, hanem BBRY lesz a cég kódja.

A részvény a szeptemberi 6 dollár körüli szintekről megháromszorozta az értékét január végéig. A részvény ugyan kicsit visszakorrigált, de még mindig 15 dollár fölött tartózkodik a kurzus. A készülékek bemutatója alatt viszont a minimális pluszból 3 százalékos mínuszba fordult át a papír.

A zuhanás mögött húzódó egyik ok az lehet, hogy a ma bemutatott egyik okostelefon hagyományos QWERTY billentyűzettel rendelkezik és csak a másik telefon lesz érintőképernyővel felvértezve. Előbbit Q10-re, utóbbit Z10-re keresztelték. A Z10-es készülékek februártól Kanadában, márciustól pedig az USA-ban is kaphatóak lesznek a boltokban, 600 dolláros árcédula lóg majd rajtuk.

A Research in Motion, azaz a BlackBerry árfolyama

Forrás: [origo]