Spekulációkra rántották meg tegnap a Zyngát

Vágólapra másolva!
Nagyot ugrottak tegnap a Zynga részvényei, látszólag minden ok nélkül, ugyanis nem látott napvilágot olyan hír, ami a nagyobb emelkedést kiválthatta volna. A technológiai cég nagyobb ralijában vélhetően azok a spekulációk játszhattak szerepet, hogy a társaság kedvező gyorsjelentést tehet közzé jövő hétfőn.
Vágólapra másolva!

Különösebb hír nélkül több mint 14 százalékot ugrottak a Zynga részvényei tegnap, melyben valószínűleg azok a spekulációk játszottak szerepet, hogy a vállalat jó negyedéves gyorsjelentéssel fog előrukkolni jövő hétfőn. A társaság októberben egy 200 millió dolláros sajátrészvény-visszavásárlási tervet jelentett be, továbbá megemelték a 2012-es eredményeikre vonatkozó várakozásokat is.

A vállalat korábban elvesztette Facebook-felhasználóinak nagyobb részét, emiatt a mobiljátékok felé kezdtek fordulni. A FarmVille és más hasonló Facebook-játékok iránti érdeklődés ugyanis jelentősen megcsappant, ami a cég árbevételét is rendkívüli módon csökkentette. Emiatt pedig új lehetőségeket kellett keresniük, melynek keretében Európa legnagyobb online sportfogadási és szerencsejáték szolgáltatójával, a Bwin-el társult. A Zyngá-nál most abban reménykednek, hogy az online szerencsejáték bevételekkel kompenzálni tudják majd a többi eszközökön elszenvedett veszteségeket.

A koránt sem impozáns eredmények miatt a vállalat tavaly 13 gyengén teljesítő alkalmazásából 11-et szüntetett meg, többek között például a Petville-t és a Fishville-t. Ezentúl a teljes munkaidőben foglalkoztatott alkalmazottainak 5 százalékát bocsátották el, valamint egyik bostoni irodájukat is bezárták. A társaságnál erősen gondolkodnak azon, hogy japán és brit stúdióiknál is "lehúzzák a rolót".

A részvények a pocsék számokra reagálva jelentős zuhanáson mentek keresztül az utóbbi időben. Az egy évvel ezelőtti 14-16 dollár körüli szintekről egészen 2 dollárig süllyedt az árfolyam.

Zynga árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]