Megugrottak az ázsiai tőzsdék, 1500 ponton az S&P

Vágólapra másolva!
Az elmúlt napok felemás teljesítményei után ma erősödni tudnak az ázsiai tőzsdék, melyek folytathatják az utóbbi hetekben mutatott remek teljesítményüket. A dél-koreai Kospi kéthónapos mélypontjáról ugrott el, míg a japán Nikkei újra megindult három éves csúcsa felé, a 11 ezer pontos szinthez, amit az utóbbi időszakban többször megközelített. Amerikában nem érkezett olyan indikáció, ami feljebb tudta volna tornászni a részvényindexeket a több éves csúcsaikról, melyek így pénteki záróértékük körül fejezték be a kereskedést. Az S&P 500 az 1500 pontos szinten várhatja a mai nyitást, a Nasdaq-ot pedig leginkább az Apple erősödése segítette a többi index fölé. Az ázsiai börzék jó teljesítménye Európára is kedvező hatással lehet, a határidős indexek alapján 0,2-0,3 százalékos erősödésekkel indulhat a nap.
Vágólapra másolva!

Elugrott a Kospi kéthavi mélypontjáról

Emelkedni tudnak ma az ázsiai részvényindexek, amivel az elmúlt napokban látott kisebb korrekció után folytatják útjukat felfelé a benchmarkok csúcsaikról. A dél-koreai Kospi kéthónapos mélypontjáról rugaszkodott el, melyet a Nikkei követ 0,4 százalékos erősödésével. A japán index ezzel újra megindult három éves csúcsa felé, a 11 ezer pontos szinthez, amit az utóbbi időszakban többször megközelített, tartósan viszont nem tudott megragadni fölötte.

A vételi kedvet az ázsiai gyorsjelentési szezon körüli optimizmus segítheti, ugyanis a befektetők azt várják, hogy az amerikai pénzügyi vállalatok kedvezőbb számai után Ázsiában is kellemes meglepetést fognak okozni ezek a társaságok.

Forrás: [origo]

Buffet-et is érdekelte volna a New-York-i tőzsde

Nem érkezett tegnap olyan kedvező indikáció az amerikai tőzsdékre, melyek tovább segítették volna felfelé a részvényindexeket több éves csúcsaikról. A délutáni makroadatok felemás képet festettek, ugyanis a tartós cikkek rendelésállománya a várt 2 százalék helyett 4,6 százalékkal bővült éves alapon decemberben, míg a függőben lévő lakásértékesítések éves alakulása csalódást okozott 4,9 százalékos növekedésével, mivel az messze elmaradt a várt 12,5 százalékos emelkedéstől.

Így tegnap nem tudtak feljebb kúszni az amerikai részvényindexek, melyek enyhe korrekcióba kezdhettek. Az S&P 500 és a Dow Jones minimális mínuszban, a Nasdaq pedig kisebb pluszban fejezte be a kereskedést. Az S&P 500-nak így is sikerült az 1500 pontos szinten zárnia, és a Dow Jones is ötéves csúcsa közelében várhatja a mai nyitást. A Nasdaq-ot az Apple 2 százalékos erősödése emelte ki a sorból.

Forrás: [origo]

Merthogy a legnagyobb technológiai cég közel 2,3 százalékot drágult, amivel korrigálni kezdhette a múlt heti gyenge gyorsjelentése után bemutatott zuhanását. Jó teljesítménye a technológiai szektorra is kedvező hatással volt, mely az első helyen végzett tegnap az S&P 500 szektorainak versenyében.

A nyersanyagkapcsolt vállalkozások viszont a sereghajtók közé tartoztak, többek között az Exxon Mobil 0,7 százalékos gyengülése miatt.

Forrás: [origo]

A gyorsjelentési szezon is folytatódott, ahol a Yahoo árbevétel soron jobb számokat tett közzé, mint amire az elemzők számítottak. A vállalat árbevétele 1,22 milliárd dolláron alakult a várt 1,21 milliárd helyett. Az egy részvényre jutó nyereség 23 centes alakulásával viszont kissé elmaradt a 27 centes prognózisoktól. A következő negyedévben 340-360 millió dolláros EBITDA-ra számít a menedzsment, éves szinten pedig 1,6-1,7 milliárd dollárra rúghat a szám. Az árbevétel pedig 4,5-4,6 milliárd dollár lehet, ami nem sokkal jobb a 4,59 milliárd dolláros konszenzusnál. A bejelentéseket követően 3,1 százalékot ugrott piaczárás után a részvény.

A VMWare viszont annak ellenére kezdett zuhanni, hogy a cég a konszenzusnál jobb eredményt tett közzé. Esésének hátterében azállhat, hogy a társaság a következő negyedévben csak 1,17-1,19 milliárd dolláros bevételre számít (várt: 1,253 milliárd dollár), továbbá 900 fős elbocsátást is tervez a vállalat. Emiatt 14 százalékot zuhant piaczárás után a papír.

A Zynga 14 százalékot emelkedett tegnap, a Reuters szerint azért, mert a befektetők bíznak egy jó negyedéves gyorsjelentésben, melyet jövő hétfőn tehet közzé a Facebook játékok gyártója.

További hír, hogy a Warren Buffett nevével fémjelzett Berkshire Hathaway és a CME Group is gondolkozott az NYSE Euronext felvásárlásán, de végül, mint beszámoltunk róla, 8,2 milliárd dollárért az Intercontinental Exchange vette meg.

Ma 25 S&P 500 komponens fogja közzétenni negyedéves eredményét. Piacnyitás előtt a Valero (NYSE), a Ford, (NYSE), a Pfizer (NYSE), a US Steel (NYSE) számai lehetnek érdekesek, piaczárást követően pedig az Amazon (Nasdaq) negyedévére szegeződhet a befektetők figyelme.

Ezen túl nem maradnak makroadat nélkül sem a befektetők, délután az S&P Case-Shiller lakáspiaci árindex novemberi alakulása kerül nyilvánosságra.