Vágólapra másolva!
A magyar GDP-t megduplázná, a külgazdaság teljesítményét pedig megtriplázná 2025-ig Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter 2020-ra egymillió új munkahelyet akar.
Vágólapra másolva!

A magyar bruttó hazai termék (GDP) 2025-ig történő megkétszerezése fontos nemzeti cél - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten, amikor a kormány nevében stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Nokia Siemens Networks Kft.-vel. A miniszter szerint a GDP megduplázásához meg kell háromszorozni az ország külgazdasági teljesítményét; ebben is segít a Nokia Siemens Networksszel aláírt megállapodás.

Kiemelte, hogy a kormány 2020-ig legalább egymillió új munkahelyet szeretne teremteni, valamint visszatérésre kívánja ösztönözni a jelenleg külföldön dolgozó "félmillió kitűnő magyar munkavállalót".

A megállapodás aláírásával egyidejűleg a Nokia Siemens Networks bejelentette, hogy új tevékenységi körrel, a házon belüli számviteli, könyvelési feladatok ellátásával bővítette a magyarországi működését, és ennek eredményeként az alkalmazotti létszám immár meghaladja az 1000 főt - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

2011 novemberében a magyar állam 270 millió Ft-os vissza nem térítendő állami támogatással segítette a Nokia Siemens Networks kutató-fejlesztő részlegének bővítését, amely eredményeként 224 új, felsőfokú végzettséget igénylő munkahely létesült.