Már a cégvezetők is zálogházba járnak

Vágólapra másolva!
Zálogházba jár a magyar, vonható le a következtetés a zálogházak megugró forgalmából, amelyről a Népszava számol be.
Vágólapra másolva!

Lényegesen megugrott a zálogházak forgalma, ahova már nemcsak a szegényebbek járnak, hanem vállalkozók, cégvezetők is - olvasható a Népszavában. A nagyobb zálogházaknál 2010-ben és 2011-ben érzékelhetően emelkedett a forgalom - tudta meg a lap a Magyar Zálogházak és Záloghitelezők Országos Szövetsége (Mazosz) képviselőitől.

Lényegében a társadalom minden rétege, más-más motivációkkal bár, de megjelenik a zálogfiókokban. "Ma már a zálogház nem a szegények intézménye. Egyre több vállalkozó, cégvezető keres fel minket" - mondta egy belvárosi zálogház vezetője. A kereskedő szerint korábban többen váltották vissza elzálogosított tárgyaikat. A kuncsaftok nagy többsége azonban megpróbál mindent, hogy ne veszítse el értékeit: törleszti az adósságot, és hosszabbítja a lejárati időt.

Budapest belvárosában egyre több, reklámcédulákat osztogató, óriásplakátot magán viselő emberrel lehet találkozni. Pálvölgyi Imre, a szegedi székhelyű Hanza-Golden Kft. ügyvezetője szerint ez az élénkülő konkurenciát jelzi. Sok befektető úgy látja, hogy a válság és a szegénység terjedésével megugrik a zálogházakat felkeresők száma, és ezért jó üzlet lehet zálogtevékenységbe kezdeni.