Mégsem mondtak le az állami mobilcégről?

Vágólapra másolva!
A mai naptól Kovács Zsolt látja el a negyedik mobilpiaci szerepre készülő állami MPVI Zrt. vezérigazgatói teendőit, tette közzé az NFM. A menedzser az ING Biztosító éléről érkezik, és feladatai közé tartozik majd a tulajdonosi stratégia végrehajtása. Pusztán a kinevezést látva úgy tűnik, hogy a sajtóban már több helyen is megjelent találgatásokkal szemben az állam mégsem kíván teljesen lemondani a mobilpiacon való megjelenésről, ami a jelenlegi szereplők számára a kockázatok fennmaradását jelentheti.
Vágólapra másolva!

Kovács Zsolt 43 éves, közgazdász, tanulmányait a Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaság-tudományi Karának pénzügy szakán végezte. Az elmúlt két évtizedben vezetői pozíciókat töltött be a magyar pénzügyi szektor piacvezető cégeinél. Elnök-vezérigazgatóként öt éven keresztül irányította az ING Befektetési Alapkezelőt, az elmúlt két évben pedig ugyanezt a pozíciót töltötte be az ING Biztosító Zrt.-nél.

A menedzser megbízatása a társaság hatékony, operatív igazgatására és a tulajdonosi stratégia végrehajtására szól.

Amikor pár nappal ezelőtt az MPVI Zrt. két vezetőjének távozásáról szóltak a hírek, lapértesülések azt is sejteni vélték, hogy az állam a jelentős indulási költtségek miatt lemondott a negyedik mobilcég megvalósításáról. A hírek kedvezően csengtek a piac jelenlegi szereplőinek, talán okkal lehetett remélni, hogy a Magyar Telekom árfolyamát eddig nyomás alatt tartó kockázat végre szép lassan kiárazódik a piacról. Az MPVI Zrt. élére történt újabb kinevezés viszont azt üzeni, hogy a befektetőknek nem lesz olyan könnyű megszabadulni a negyedik állami mobilcég rémétől, az azzal kapcsolatos hírek még jó ideig befolyásolhatják majd a részvények árfolyamát.

A Magyar Telekom árfolyama (Ft)

A Magyar Telekom az Investor.hu-t kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.