Ingyen adna bankszámlát a szegényeknek a Jobbik

Vágólapra másolva!
A bruttó 200 ezer forint alatt keresőknek ingyenes szociális bankszámlát biztosítana a Jobbik, hogy tehermentesítse őket a tranzakciós költségektől és a számladíjaktól.
Vágólapra másolva!

A Jobbik szociális bankszámla bevezetését javasolja, amelynek segítségével a kiskeresetűek mentesülhetnének a tranzakciós költségektől és a számladíjaktól - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel. Az ellenzéki politikus ismertette: a Jobbik elsősorban a tranzakciós illeték áthárításával és a sok esetben "indokolatlanul magas kezelési költségekkel" leginkább sújtott kis- és középkeresetűeknek segítene a szociális bankszámlával, így csak a bruttó 200 ezer forintnál alacsonyabb keresetűek vehetnék igénybe ezt a szolgáltatást.

A Jobbik szerint ezzel a számlacsomaggal a legrászorultabbak mentesülhetnének havi több ezer forintos költségtől és szinte ingyenes bankszámlát tarthatnának fenn. Hozzátette: hosszabb távon minden 100 százalékig magyar tulajdonban lévő mikro- és kisvállalkozásra is kiterjesztenék a szociális bankszámla igénybevételének lehetőségét.

Az MTI kérdésére Z. Kárpát Dániel elmondta: elsősorban a takarékszövetkezeti hálózat feltőkésítésén keresztül tartják megvalósíthatónak a szociális bankszámlák bevezetését, és az erről szóló határozati javaslatot az Országgyűlés tavaszi ülésszakának kezdetén be is nyújtják a parlamentnek.