Vágólapra másolva!
A Gyulahús Kft. 114 millió forint tagi kölcsönt kapott a tulajdonos gyulai önkormányzattól, hogy újra beindulhasson a kolbászgyártás.
Vágólapra másolva!

Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester elmondta: a termelés a Gyulai Húskombináttól bérelt eszközökkel február negyedikén indul. Az önkormányzat alapanyagok vásárlására adott pénzt Gyulahús Kft.-nek.

"Készül a Gyulahús Kft. éves üzleti terve, a végleges változat várhatóan február végén kerül a testület elé, elfogadása után a tulajdonos önkormányzat tőkeemelést hajt végre a termelés folyamatos bővülése érdekében" - mondta a polgármester. Hozzátette, hogy az önkormányzat önálló társaságot alapított a stratégiailag kiemelt gyulai húsipar újjászervezésére, a város 1,8 milliárd forintot kapott a kormánytól munkahelyek megőrzésére és gazdaságfejlesztési feladatokra.

Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője azt mondta: a 114 millió forint tagi kölcsön a februári termeléshez szükséges alapanyag-vásárlás költségeit fedezi. A gyártás a gyulai és csabai kolbászfélékkel, valamint a gyulai májas előállításával indul.