Ezek miatt olyan erős a német tőzsde

eee
Vágólapra másolva!
Nemrégiben 2008 eleje óta nem látott szintekre emelkedett Európa vezető indexe, a német DAX, aminek hátterében a jó teljesítményt nyújtó komponensek állnak. Egy részüknek új történelmi csúcsot is sikerült felállítaniuk, most pedig szemügyre vesszük, hogy van-e tér a további áremelkedés előtt.
Vágólapra másolva!

BASF (Xetra): Új csúcsot állított fel

Újabb történelmi csúcsot döntött az elmúlt napokban a BASF a 74 eurós szinten. Ha sikerülne átlendülni ezen a csúcson is a kurzusnak, akkor a Fibonacci-vonalak szerint 77,9 eurónál lehet a következő ellenállás. Rövidesen a hegymenetet az MACD egy vételi jelzéssel is megerősítheti.

A csúcsról való lefordulás esetén 68 euróig is visszaeshet a vegyipari papír árfolyama, ezt a szintet most az emelkedő trendvonal is erősíti. Útközben azonban az 50 napos mozgóátlagra is érdemes lehet odafigyelni. A következő fontosabb támaszszint jóval lejjebb, 62-63 euró közelében húzódik a 61,8-as Fibo és a 200 napos mozgóátlag személyében.

BASF (Xetra)

Forrás: [origo]

LINDE (Xetra): Történelmi csúcson

Szeptember óta egy 10 eurós sávban, a történelmi csúcs közelében tartózkodik a német Linde. A részvényt a 61,8 százalékos Fibonacci tartja alulról, de a 135 eurós szint akadályt jelent a számára. Ha átüti az ellenállást, akkor 145 euró is elérhető lehet, melyet a 138,2 százalékos Fibonacci határoz meg, továbbá a sávból való kitörés esetén is ez lehet a reális célja. Az MACD vételi szignálja pozitívum.

Ha a tétovázás után nem lesz képes kitörni, sőt esni kezd az árfolyam, akkor az 50 napos mozgóátlag letörése után a 127 eurónál a 200 napos mozgóátlag lehet támasz, melyet segíthet a 61,8 százalékos Fibonacci is.

Linde (Xetra)

Forrás: [origo]

SIEMENS (Xetra): Töretlen a trend

A júliusban indított emelkedő trendet továbbra is tartja a Siemens. A részvény ma a gyorsjelentést követően ráült a trendvonalra, de innen még könnyedén felpattanhat. Ha ez lesz a forgatókönyv, akkor a 86 eurónál lévő 138,2 százalékos Fibó áttörése után 90 euró lehet a célja, melyet a 161,8 százalékos Fibó jelölt ki.

Óvatosságra inthetik a befektetőket az indikátorok, az MACD eladási szignált jelez, míg az RSI csökkenő trendben mozog. Ha törik a trendvonal, akkor még az 50 napos mozgóátlag lehet menedék 81,5 eurónál. Később pedig a 80 euró szint lehet támasz. Utóbbi törése után 75,8 eurónál a 76,4 százalékos Fibó funkcionálhat támaszként.

Siemens (Xetra)

Forrás: [origo]

DEUTSCHE BANK (Xetra): Továbbra is tart a növekedés

A tavalyi, közel 40 eurós csúcsától nincs már messze a Deutsche Bank kurzusa. A részvény július óta szinte töretlenül halad az északi irány felé. A napokban ugyan a 38 eurós szintről lefordult, de ha tovább tud menetelni, akkor a tavalyi csúcs is veszélybe kerülhet.

Amennyiben tartós lesz a megbicsaklás, úgy 34,5 eurónál az 50 napos mozgóátlag az emelkedő trendvonallal párosulva fontos támasz lehet. Ha törik, akkor 32 eurónál a korábbi mélypontok segíthetnek a pénzintézet árfolyamán. Az MACD eladási jelzése negatívum.

Deutsche Bank (Xetra)

Forrás: [origo]

ALLIANZ (Xetra): Kettős támaszról pattanhat

A július óta tartó emelkedő trendvonalról és az 50 napos mozgóátlag kettőséről készül felpattanni az Allianz árfolyama. Siker esetén ismét nekifeszülhet a 108,1 eurós szintnek, további emelkedés esetén pedig a 115 eurót is megcélozhatja az árfolyam.

Egyaránt eladási jelet generáltak nemrégiben a főbb indikátorok, ezt követően pedig az árfolyam csökkenésének lehettünk szemtanúi. Ha a dupla támasznak nem sikerül északi irányba fordítani a kurzust, akkor a 97,5 eurós szintben bízhat következő körben. Alatta pedig a 89 euró felé igyekvő 200 napos mozgóátlag ígérkezik masszív szintnek.

Allianz (Xetra)

Forrás: [origo]