Az év végén is jól fogyott a McDonald's hamburgere

Vágólapra másolva!
A várakozásokat meghaladó negyedéves gyorsjelentést tett közzé a világ legnagyobb gyorséttermi lánca a McDonald's. Mind árbevétel, mind profitabilitás terén sikerült felülmúlni az elemzői előrejelzésket, amire végül pozitívan reagáltak a befektetők és emelkedésnek indult az árfolyam a nyitás előtti kereskedésben.
Vágólapra másolva!

Profit és árbevétel terén sikerült a várakozásokat felülmúlnia a McDonald's negyedik negyedéves gyorsjelentésének. Az értékesítés csak kis mértékben, 0,8 százalékkal múlta felül a Bloomberg szakértő konszenzusát, míg a nyereség közel 4 százalékkal jobb lett, mint amire számítottak a Wall Streeten. Az előző évhez képest is szép növekedést mutathat fel a világ legnagyobb gyorséttermi lánca, a bevételek mintegy 2, míg a profit csaknem 4 százalékot hízott.

Forrás: [origo]

Globális szinten növekedésről számolt be a McDonald's az időszak során, a legalább egy éve nyitva tartó üzletek forgalma 0,1 százalékkal bővült a Consensus Metrix által összegyűjtött előrejelzéshez képest, ami 0,3 százalékos visszaesést vetített előre.

Jól sikerült az amerikai értékesítés is a negyedévben, a legalább egy éve nyitva lévő éttermek 0,3 százalékos bővülést mutattak, amivel sikerült túlszárnyalni az elemzői várakozást. Az előrejelzés szerint 0,5 százalékkal kellett volna visszaesnie a forgalomnak a a mintegy 13 hónapja nyitva tartó egységeknek.

Európa mellett az Ázsiát, Közel-Keletet és Afrikát magába foglaló régió bizonyult gyenge láncszemnek, előbbi 0,6, míg utóbbi 1,7 százalékos csökkenést mutatott a legelább egy éve nyitva tartó egységeiben. Eközben az elemzők 1,1, illetve 0,8 százalékos visszaesésre számítottak.

A befektetők pozitívan fogadták a gyorsjelentést, aminek következtében kisebb emelkedéssel készül indítani a napot a McDonald's részvénye. A nyitás előtti kereskedésben 0,7 százalékos pluszban található a kurzusa.

McDonald's (NYSE)

Forrás: [origo]