Törvényben rögzítené a rezsicsökkentést a Fidesz

Vágólapra másolva!
Egy fideszes munkacsoport törvényben rögzítené a tízszázalékos rezsicsökkentést, hogy a szolgáltatók ne bújhassanak ki alóla.
Vágólapra másolva!

A rezsicsökkentést ellenőrző fideszes munkacsoport azt javasolja, törvény rögzítse a tízszázalékos gáz-, villany- és távhőárcsökkentés tényét, a szolgáltatókat pedig arra köteleznék, hogy fogyasztónként mutassák be a rezsiköltségek mérséklésének megvalósulását.

Németh Szilárd, a munkacsoport vezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére közölte, azért javasolják törvénybe foglalni a tízszázalékos rezsicsökkentést, mert ezzel - vagyis hogy magasabb jogszabályi szinten rögzítik az intézkedést - "semmiféle kibúvóra" nem lesz lehetőségük a szolgáltatóknak, és az esetleges költségátterhelési gondolatok is "el fognak illanni a fejükből". A fideszes képviselő hozzátette, hogy a törvényt kivételes sürgős eljárásban akarják elfogadni a parlament tavaszi ülésszakán.

Németh Szilárd kérdésre szólt arról is, hogy hét városból kapott olyan jelzést, amely szerint az egyedi mérőórákkal nem rendelkező társasházakat nagyfogyasztóként tartja számon a szolgáltató, és "nem dobja szét" albetétekre a lakásokat. A mostani jogszabályi környezetben ezt - ha vitathatóan is, de - megteheti a közműcég, e helyzet megoldása érdekében azonban - mivel a rezsicsökkentés a lakossági felhasználókra vonatkozik - újabb jogszabály-módosítást kell majd kezdeményezni - mondta.