Lehengerlő negyedéven van túl a vegyipari óriás

Vágólapra másolva!
Mind árbevétel, mind egy részvényre jutó profit szintjén az elemzői konszenzusnál lényegesen jobb negyedévről számolt be az amerikai vegyipari cég, az EI du Pont de Nemours. A részvény 1 százalék fölötti pluszba lendült a piacnyitás előtti kereskedés során.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb kapitalizációval rendelkező amerikai vegyipari cég, az EI du Pont de Nemours ma, piacnyitás előtt számolt be előző negyedéves teljesítményéről. A társaság ugyan éves alapon, mind profit, mind árbevétel soron csökkenést ért el, de az elemzői konszenzushoz viszonyítva erősebb lett a vállalat számára a negyedév.

Forrás: [origo]

A társaság 7,57 milliárd dolláros árbevételt hozott össze a negyedik negyedévben, melynek jelentős része a vegyipari készítmények értékesítéséből (1,6 milliárd dollár) származott, továbbá komoly szeletet hasított ki az elmúlt három hónap során a mezőgazdasági vegyszerek eladásai (1,54 milliárd dollár), illetve fontos tétel volt az építkezésekhez szükséges anyagok gyártása (1,53 milliárd dollár).

A DuPont menedzsmentje 2013-ban 36 milliárd dollár körüli árbevételre számít, ami nagyjából egybevág a 35,92 milliárd dolláros Bloobmerg konszenzussal. Az első félévben a társaság szerint éves szinten csökkenést mutathat az egy részvényre jutó profit a magas bázis miatt, de ettől függetlenül 2013-ban pedig 3,85-4,05 dollár körül alakulhat a nettó eredmény, ami növekedést jelenthet éves alapon.

A negyedév végén a cég közel 4,3 milliárd dollár készpénzzel rendelkezett.

A cég tegnap jelentett be a negyedéves osztalékának mértéket, mely részvényenként 43 cent nagyságú lesz. 1904 óta fizet negyedévente rendszeresen osztalékot a cég, tehát már sorozatban a 434-ik negyedéve juttat vissza a befektetőinek az 1802-ben alapított vállalat.

A részvény pozitívan reagált a gyorsjelentésre, 1 százalék fölötti pluszban mozog piacnyitás előtt a papír.

EI du Pont de Nemours napi árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]