350 milliárd forintos irodát épít a Google

Vágólapra másolva!
Egymilliárd fontos projektet indít a Google, hogy a jelenleg két helyszínen működő londoni irodáit egyetlen új, nagy székházba költöztesse, ezzel is deklarálva, mennyire elkötelezett a londoni üzleti világ felé, dacára az adóelkerülési vádaknak.
Vágólapra másolva!

Egymilliárd fontért, azaz megközelítőleg 350 milliárd forintért épít új irodaházat magának a Google Londonban. A keresőóriás a héten erősítette meg, hogy megállapodás született az ingatlanfejlesztésről. A 11 emeletes új épüet a King's Cross állomás mögötti 2,4 hektáros, használaton kívüli területen áll majd, és lehetővé teszi, hogy a jelenleg két londoni helyszínen dolgozó Google alkalmazottak "összeköltözzenek" egy új irodakomplexumba - írja a Financial Times.

A Google irodaháza az egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési projekt Londonban a válság kirobbanása óta, de nem a keresőcég az egyetlen technológiai cég, amelyik új székház után nézett a brit fővárosban, többek között az Oracle, a Skype és az Amazon is költözésre adta a fejét. A BNP Paribas elemzése szerint a technológiai és médiacégek az előtütnk álló két évben mintegy 1,2 millió négyzetméternyi irodát foglalhatnak el, ami jelentős lökést adhat a londoni pénzügyi világnak és az ingatlanpiacnak egyaránt.

A Google számára azért is fontos, hogy kinyilvánítsa, mennyire elkötelezett London iránt, mert az utóbbi időben felerősödtek a kritikák, miszerint a társaság, más technológiai óriásokkal együtt, arra használja nemzetközi leányvállalatait, hogy minél kevesebb adót fizessen például Nagy-Britanniában.

Itt épülhet fel a Google új irodaháza


View King's Cross in a larger map