Az egekig száguldanak a vasutak

Vágólapra másolva!
Még mindig erőtől duzzadnak az amerikai vasúti cégek részvényei, amelyek közül egy szép csokorra valót gyűjtöttünk. Árfolyamuk egyaránt újabbnál újabb történelmi csúcsot állított fel az elmúlt napokban. Egyelőre nem látni a grafikonokon komoly fordulós jelzéseket, folytatódhat a zakatolás felfelé.Az sem elhanyagolható szempont, hogy a vasutakat is magába foglaló Dow Transportation Index történelmi csúcsra futott, javarészben pont ezeknek a cégeknek köszönhetően. Ez pedig, ahogy korábbi elemzésünkben is rámutattunk, nagyon jó jel a szélesebb részvénypiacok számára is.
Vágólapra másolva!

CANADIAN PACIFIC RAILWAY (NYSE): Tovább száguld

Szinte megállíthatatlanul halad északi irányba a vasúti társaság történelmi csúcson lévő árfolyama, ami nemcsak megragadt a 100 dolláros szint felett, de egészen 110 dollárig menetelt. A hegymenet folytatódása esetén a következő fontosabb ellenállás 121,5 dollárnál lehet a 123,6-as Fibonacci-szintnél. A hegymenet folytatódását erősítheti az RSI és az MACD emelkedő trendje.

Az emelkedés lefulladása esetén a 100 dolláros lélektani szint mellett a közelében lévő 76,4-es Fibora lehet érdemes odafigyelni. Rövidesen a támaszokat megerősítheti az 50 napos mozgóátlag és az emelkedő trendvonal is. További csökkenés során a 90,5 dolláros szint, illetve a 200 napos mozgóátlag gördíthet akadályt.

CANADIAN NATIONAL RAILWAY (NYSE): Megcélozta a százas szintet

Az elmúlt napokban új történelmi csúcsot állított fel a kanadai vasúti társaság részvénye a 95 dolláros szint felett. A hegymenet folytatódása esetén a fontosabb Fibonacci-szintek alapján a kurzus a 99,8, illetve a 103,4 dolláros szintek közelében ütközhet újabb akadályokba. Előbbit az is erősítheti, hogy a közelében húzódik a 100 dolláros pszichológia szint is. Az emelkedést erősíti egyelőre az RSI és az MACD emelkedő trendje is.

Kedvezőtlen jel lenne, ha az árfolyam nem tudna megragadni a friss történelmi csúcs felett. Ebben az esetben a 90,6 dolláros szint közelében lévő 76,4 százalékos Fibonacci-vonalban bízhat. Rövidesen az 50 napos mozgóátlag is megerősítheti ezt a támaszt. Ezt követően pedig a 200 napos mozgóátlagban lelhet menedékre, ami jelenleg 87 dollár környékén található. Figyelmeztető jelzés lehet az RSI túlvettsége, ugyanakkor ez önmagában még nem számít eladási szignálnak.

UNION PACIFIC (NYSE): Csúcsdöntéssel indult 2013

Szintén nemrégiben állított be új történelmi csúcsot az Union Pacific árfolyama, az idei évet már 130 dollár felett indította a papír. Az emelkedő trend folytatódása szempontjából kedvező, hogy az indikátorok is hegymenetben mozognak. Pozitív forgatókönyv esetén a 138,5 dolláros szintet is megcélozhatja a kurzus, melyet a 123,6-os Fibonacci-szint jelölt ki.

Egyelőre 132 dollár közelében megakadt az árfolyam, így ha erről a szintről elfordulna, akkor akár 126 dollárig is visszaeshet. Ezt a 76,4-es Fibonacci-szintet rövidesen az 50 napos mozgóátlag is megerősítheti. A következő fontosabb támasz 119 dollárnál húzódik, amit jelenleg a 200 napos mozgóátlag is erősít.

GENESEE & WYOMING (NYSE): Teszteli a csatornatetőt

Továbbra is az emelkedő trendcsatornában mozog a vasúti cég árfolyama, ahonnan egyszer már sikerült kibújnia januárban és új történelmi csúcsot felállítania. Tartósan még nem bírt megragadni azonban a csatornatető felett, ha azonban mégis összejönne, akkor akár a 95 dolláros szintet is megcélozhatja a kurzus. Ez a szint a jelenlegi sávmagasság eltolásából adódik.

A fontos ellenállásról való lefordulás esetén a sáv alját célozhatja meg az árfolyam 75 dollárnál, ami azonban már igen masszív tripla támasznak ígérkezik. Letörése igen negatív jelzés lenne, ebben az esetben a 70, illetve a 63,3 dolláros szintek jöhetnek szóba, mint jelentős támasz. Utóbbit a lélektanilag fontos szereppel bíró 200 napos mozgóátlag is erősít. Figyelmeztető jelzés lehet az RSI túlvettsége, de az akár az árfolyam huzamosabb emelkedése mellett is előfordulhat.

KANSAS CITY SOUTHERN (NYSE): 90 dollárral kacérkodik

A Kansas City Southern vasúti társaság sem adja társainál alább, árfolyama szintén soha nem látott magasságokban található. Egyelőre a 88,9 dolláros szint bizonyul a történelmi zárócsúcsnak, legyűrése esetén elérhető közelségbe kerülhet a 94,7, illetve a 98,2 dolláros szint is, melyet a 138,2-es és a 161,8-as Fibok jelöltek ki. pozitívum az indikátorok emelkedő trendje.

Ha nem sikerül legyűrni a csúcsszintet, akkor első körben a 83,6 dolláros szintben bízhat az árfolyam. Ezt követően 80 dollárnál található támasz, amit az 50 napos mozgóátlag és az emelkedő trendvonal közelsége is erősít. A 75 dollárnál lévő 200 napos mozgóátlag persze masszívabb menedéknek ígérkezik.