Akciós hitelekkel nyomulnak a bankok

Vágólapra másolva!
Számos bank a korábbinál olcsóbban kínálja fogyasztási és személyi kölcsöneit, akad cég, amely 5 százalékponttal mérsékelte a kamatot.
Vágólapra másolva!

Viszonylag intenzív akciózásba és a kamatok csökkentésébe kezdtek a fogyasztási hiteleiknél a hazai bankok - írja a Világgazdaság. A jegybanki alapkamat csökkentése a kamatok és a törlesztőrészletek csökkenését eredményezi a forintalapú, változó kamatozású hiteleknél a kölcsön futamidejétől és összegétől függően.

A lap idézi Gergely Pétert, a BankRáció hitelszakértőjét, aki szerint a folyószámlahiteleknél látható kedvezőbb feltételek a várható bankszámlaváltásokkal is magyarázhatók. A szakember március környékén vár nagyobb mozgást, mert most még hetente változnak a díjtételek.

A lap gyűjtésében kiemeli az OTP-t, amely az újonnan igényelt személyi kölcsön törlesztésének első hat hónapjában akciós kamatot számol, valamint a több hitelkonstrukcióját olcsóbban kínáló Raiffeisent. A kisebb bankok közül az Auchan-csoport hitelező cége, az Oney jelentősen, közel 5 százalékponttal mérsékelte a személyi kölcsön kamatlábát, így akár 23 százalékos teljes hiteldíjmutatóval is igényelhető kölcsön a cégtől. Ezutóbbi kamat kedvezőnek tekinthető, az MNB adatai szerint ugyanis a fogyasztási kölcsönök átlagkamata tavaly ősszel - szeptember és november között - 25,5-26 százalék között mozgott.