Kiszállóban a Cashline a Synergonból, de a vezérigazgató zsákol

Vágólapra másolva!
Öt százalék alá csökkent a Cashline részesedése a Synergonban, vagyis az egykor legnagyobbnak számító tulajdonos a cégben az utóbbi hónapokban folyamatosan csökkentette a vállalatban meglévő befolyását. A legfrissebb adatok szerint már "csupán" 4,1 százaléknyi Synergon pakkja van az egykor 15 százalék feletti részesedéssel büszkélkedő Cashline-nak, eközben azonban a cég jelenlegi vezérigazgatója közel 12 százalékra növelte befolyását.
Vágólapra másolva!

A Cashline még 2006-ban vásárolt jelentős részesedést a Synergonban, és a PannErgyvel közösen, mint nagytulajdonosok jelentős változásokat reméltek a cégnél. Tettek is az ügy érdekében, de a felálló új menedzsmentek sokáig nem tudtak megbirkózni a feladattal. A vállalat profitabilitása folyamatosan romlott, amiben változást a tavaly kinevezett új menedzsment tudott elérni.

Bár mintha a pozitív fordulat jelei mutatkoznának a Synergonnál, az egyik nagytulajdonos mégis elkezdte (a korábbinál is nagyobb léptékben) eladni részvényeit. A Cashline 15 százalék feletti részesedését októberben 10 százalék alá vitte, most pedig egészen 4,1 százalékra apasztotta részesedését. Ez önnmagában nem lenne túl jó hír, az viszont nagyon sokat változtat a képen, hogy az eladott mennyiségeket a cég jelenlegi vezérigazgatójához köthető cég szívta fel (sőt kalkulációink szerint még azon felül is vásárolhatott nagyjából 0,5 százalékot).

A Synergon árfolyama (Ft)

A Cashline eladásit ugyanis nem feltétlenül a fundamentumok megítélésében történő változás hajtja, miközben a jelenlegi vezérigazgató vásárlásai minden bizonnyal összefüggésben vannak a cég kilátásaival kapcsolatos optimizmussal. A Jutasi Zoltánhoz köthető Navigator Investments 117549 darab Synergon részvényt vásárolt 450 forintos darabonkénti átlagáron, míg kölcsön útján további 314228 darabot vásárolt. Összességében már 11,71 százalékos részesedése van a Synergonban.