Még lehet az idén e-útdíj

Vágólapra másolva!
Haladékot kért az e-útdíj nyertese, ezért egy hónappal eltolódik az e-útdíj tender aláírása.
Vágólapra másolva!

Egy hónappal eltolódik az e-útdíj tender aláírása, miután a nyertes Getronics január 14-én 30 napos haladékot kért és kapott az ajánlatkérő Állami Autópálya Kezelő Zrt.-től, hogy tovább tárgyalhasson az alvállalkozójával - jelentette be Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten. Az államtitkár hangsúlyozta: a nyertes ajánlattevő ajánlati kötöttsége fennáll ez idő alatt, és nem változnak a szerződési feltételek, így az sem, hogy július elsején indulnia kell az elektronikus útdíjfizetési rendszernek.

A másik érvényes ajánlatot benyújtó T-Systems-et nem jelölte ki második helyen végzettnek az ajánlatkérő, mivel az ajánlott ár meghaladta az ajánlatkérő rendelkezésére álló keretet. Így ha végül meghiúsulna a tender, a T-Systems nem lép automatikusan a nyertes helyébe - közölte az államtitkár.

Szerdán reggel ellentmondásos hírek jelentek meg a kamionosokra nyártól kivetendő elektronikus útdíjról, amely 75 milliárdos bevételt hozhatna a költségvetésnek. A Népszabadság elképzelhetőnek nevezte, hogy az utolsó pillanatban sikerült megegyezni a tendernyertessel, míg az Index azt valószínűsítette, hogy nem hozták tető alá a megállapodást, ami azzal járt volna, hogy új tendert kell kiírni, és a rendszer csak 2014-re állt volna össze.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a T-Systems Zrt. anyavállalata, a Magyar Telekom Nyrt.