30 nap haladékot kapott a Getronics

Vágólapra másolva!
Elfogadta a Getronics 30 napos haladékkérését az e-útdíj rendszer szerződésének végső aláírásával kapcsolatban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium - mondta el Vályi-Nagy Vilmos, az NFM infokommunikációért felelős államtitkára. Továbbá arra is fény derült, hogy a Magyar Telekom leánya nem léphet a szerződéskötés meghiúsulása esetén automatikusan a Getronics helyére.
Vágólapra másolva!

30 nap haladékot kapott a tendergyőztes Getronics Magyarország Kft. az e-útdíj rendszer szerződésének végső aláírására az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-től - mondta el Vályi-Nagy Vilmos, az NFM infokommunikációért felelős államtitkára az MTI szerint. A Getronics még január 14-én folyamodott haladékért, hogy tovább tárgyalhasson alvállalkozójával. Ez idő alatt nem változnak a szerződési feltételek, többek közt a rendszer indulásai határideje sem, továbbra is július 1-je a céldátum. Ha egy hónap múlva sem történik meg a szerződéskötés, akkor a tendergyőztesnek fizetési kötelezettsége keletkezik, amiről az NFM nem szolgáltatott információt.

A Getronics jelezte, hogy egyik alvállakozójával akadtak problémái, de sem a cég, sem a minisztérium nem közölte kiről is van pontosan szó. A korábbi sajtóértesülések arról szóltak, hogy a működési referenciát biztosító norvég Q-Free szakított a társasággal, ezt azonban eddig nem erősítették meg.

E-útdíj tender röviden

December elején négy cég adta be pályázatát a szeptemberben kiírt e-útdíj tenderen, melynek eredményét december 15-én hirdette ki az Állami Autópálya Kezelő Zrt. A legolcsóbb ajánlatot a Getronics Magyarország Kft. adta be 34,89 milliárd forinttal, megelőzve a China International Corporation 47,3, a T-Systems 53,4, illetve a Kapsch 68,1 milliárd forintos ajánlatát. Az utolsó körbe csak két cég, a Getronics és a Magyar Telekom leánya került be, győztes pedig előbbi lett, mivel ajánlata állt a legközelebb az állam által a projekt megvalósítására elkülönített 33 milliárd forintos összeghez.



Az államtitkár elmondása szerint a Magyar Telekom leánya, a T-Systems semmiképp sem kerül autmatikusan a Getronics helyére, ha meghiúsul a szerződés megkötése. Ennek oka, hogy az ÁAK hivatalosan nem jelölte második helyen végzettnek a T-Systems céget, mivel 53,4 milliárd forintos ajánlata meghaladta a rendelkezésre álló keretet. A pályázati feltételeken ugyan még változtathat a kiíró, de erre utaló szándék egyelőre még nincs.