Gyengébb lett az SAP negyedéve, ütik a részvényt

Vágólapra másolva!
Az elemzői konszenzustól némileg elmaradt az SAP szoftvergyártó negyedik negyedéves, nem IFRS szabályok szerint számolt üzemi eredménye. A társaság 1,96 milliárd eurós profitot ért el a várt 2 milliárd euró helyett. A részvényt a hír után ütni kezdték, és már 4 százalékos mínuszban mozog a papír.
Vágólapra másolva!

Délután két óra előtt néhány perccel közzétette az SAP szoftvergyártó az előzetes negyedik negyedéves eredményét, mely elszomorította a befektetőket.

A társaság nem IFRS számviteli szabályok szerint számított üzemi eredménye 1,96 milliárd euró lett a negyedik negyedévben, ami némileg elmarad az elemzői konszenzusban szereplő 2 milliárd eurós értéktől. Az éves üzemi profit pedig 5,21 milliárd eurót tesz ki, mely szintén kevesebb az 5,27 milliárd eurós várakozástól.

Az SAP közleménye szerint a negyedik negyedév során éves alapon 9 százalékot növekedtek a szoftverhez kapcsolódó bevételek, míg a szolgáltatásokhoz kapcsolódó bevételek 14 százalékot emelkedtek. Előbbi 1,94, utóbbi 4,23 milliárd eurót tett ki.

Negatívum a bejelentéssel kapcsolatban, hogy az üzemi eredményhányad 31,6 százalék lett (IFRS alapon), 5,5 százalékponttal kevesebb, mint egy évvel korábban. Nem IFRS szerint viszont ettől kisebb a zsugorodás, csupán 0,7 százalékpontos (az így kalkulált üzemi eredményhányad 38,9 százalék volt).

A részvény negatívan reagált a bejelentésre, 4 százalékos mínuszban mozog az SAP.

SAP napi grafikon (Xetra)

Forrás: [origo]