A kamiongyártás a Volkswagen gyenge pontja

Vágólapra másolva!
Egy újabb évet kell majd várni arra, hogy helyreálljon az európai kamiongyártás a Volkswagen vezérigazgatója szerint. A gépgyártással foglalkozó német társaság más szegmensekben azonban jól teljesít. Elsődleges tevékenysége, az autógyártás tavaly kiemelkedő eredményt ért el az észak-amerikai és a kínai piacnak köszönhetően.
Vágólapra másolva!

Még egy évre van szüksége a kamionpiacnak, hogy helyreálljon a Volkswagen vezérigazgatója szerint. Martin Winterkorn a Reuters információi szerint egy német televíziónak adott interjújában elmondta, hogy 2013 még kritikus lehet, míg 2014-re, illetve 2015-re nézve már látják a fényt az alagút végén.

A mai naptól a tulajdonába tartozó MAN németországi gyáraiban több mint 5 ezer munkavállalójának munkaidejét csökkenti le a társaság a kormány rövidített munkaprogramjának keretein belül, ezzel reagálva a 2012-ben kezdődő iparági visszaesésre.

A kamiongyártás mellett az elsősorban autógyártással foglalkozó német társaság, még a múlt héten számolt be rekord értékesítésről 2012-re nézve. Az eladásokat nem az európai piacai hajtották tavaly, hanem az észak-amerikai és az ázsiai bővülés.

A Volkswagen árfolyama továbbra is a befektetők bizalmáról tesz tanúbizonyságot, a kurzus ugyanis nemrégiben a 180 euró felett állított fel újabb történelmi csúcsot. Azóta kisebb korrekció látható a grafikonon, a mai kereskedés során 0,7 százalékos pluszban tanyázik a papír.

Volkswagen (Xetra)

Forrás: [origo]