A Magyar Telekom leánya lehet a nevető második

Vágólapra másolva!
Szakított az elektronikus útdíjrendszer kiépítésére kiírt tender győztesével norvég partnere a Népszabadság információi szerint. A Getronics Magyarország Kft. számára igen kellemetlen lehet a hír, ugyanis a Q-Free a műszaki referenciát biztosította alvállalkozóként. Pótlására a törvény szerint nincs lehetőség, így akár a Magyar Telekom leánya is új befutó lehet.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság információi szerint szakított a hazai e-útdíj tender győztesével, a Getronics Magyarország Kft.-vel norvég partnere. A Q-Free ASA eredetileg a műszaki referenciát biztosította alvállalkozóként, így távozása esetén felfüggesztésre kerülhet a projekt.

A napilap értesülései szerint a norvég partnercég levélben kereste fel az Állami Autópálya Kezelőt. Ebben tájékoztatta a tender kiíróját, hogy a továbbiakban nem kíván részt venni a beruházás megvalósításában, pedig az elektronikus útdíjrendszer munkálataihoz a társaság 10-24 százalékban járult volna hozzá.

A szerződéskötésre ugyan keddig van még idő, de a helyzet egyre bizonytalanabb. A közbeszerzési törvény szerint a 10 százalékot meghaladó mértékben közreműködő alvállalkozót a kötelező érvényű ajánlat leadása után már nem lehet lecserélni, erre pedig már decemberben sor került.

Egyelőre a hírt még nem erősítették meg és kérdéses az ÁAK lépése is az ügyben. Mindenestre a Magyar Telekom leánya, a T-Systems már korábban is jelezte beugrási szándékát, miután a második helyet szerezték meg a tenderen. A T-Systems cégcsoportjának komoly tapasztalatai vannak az útdíjrendszerek építésében, ők építették ugyanis ki Németországban is a rendszert.

Magyar Telekom

Forrás: [origo]

A Magyar Telekom az Investor.hu-t kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.