Nincs jó hírük Magyarországról

Vágólapra másolva!
Nincs sok jó hír az idei növekedési kilátások szempontjából Közép- és Kelet-Európa gazdaságaiban, Magyarországon és Csehországban például semmilyen növekedés nem várható 2013-ban - jósolták pénteki átfogó előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.
Vágólapra másolva!

A Morgan Stanley globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokra szakosodott elemzőstábja a globális felzárkózó térség 2013-as kilátásairól összeállított helyzetértékelésében - amely a Reménykedjünk benne, hogy tévedünk címet viseli - az általa vizsgált csoport egészére a tavalyival megegyező ütemű, átlagosan 2,6 százalékos gazdasági növekedést valószínűsít 2013 egészére. A prognózis szerint az átlagon belül jelentősek lesznek az eltérések, és a ház különösen borúlátó Közép-Európával kapcsolatban.
A Morgan Stanley londoni elemzői közölték, hogy Magyarországon az általuk 2012-re becsült 1,3 százalékos visszaesés után ez év egészére stagnálást várnak, 2014-re pedig 1,3 százalékos GDP-bővüléssel számolnak.

Orbán Viktor pénteken az Európai Néppárt ciprusi találkozóján arról beszélt, hogy az elmúlt két évben lezajlott Magyarországon a gazdasági rendszerváltás, és 2013-ban már gazdasági növekedésre számít.