Olcsóbban kijött a falumentés

Vágólapra másolva!
Eredetileg 95-100 milliárdot terveztek, decemberben még 80 milliárdról volt szó, végül 74 milliárd forintba került csak megszabadítani az adósságtól a 5000 fő alatti települések önkormányzatát.
Vágólapra másolva!

A korábbi tervekhez képest végül kevesebbe, 74 milliárd forintba kerül az államnak az 5000 fő alatti települések adósságának konszolidációja, amely 1710 önkormányzatot érintett - írta a Világgazdaság.

A gazdasági napilap cikke szerint decemberben Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára még azt közölte, hogy ez az összeg 80 milliárd forintot tehet majd ki 1756 település esetében. Korábban még ennél is nagyobb összeget, mintegy 95-100 milliárd forintot terveztek a rendezésre.

A Belügyminisztérium szerint december 28-án minden egyes érintett önkormányzat esetében megtörtént a tartozások rendezése. Kivétel volt az a 14 önkormányzat, amelynek csökkentett mértékben, de legalább 40 százalékban vállalták át az adósságát. Ezekben az esetekben június 28-ig kerül sor a konszolidációra - olvasható a Világgazdaságban.