Széttépték a Facebookot, bejelentés jön

Vágólapra másolva!
5,3 százalékos megugrással, hathónapos csúcsra, 30 dollár fölé robogott a Facebook árfolyama tegnap, ami a szeptemberi mélyponthoz képest több mint 70 százalékos emelkedést jelent. Több elemző szerint a részvényben jelentős felértékelődési potenciál lehet az elkövetkező két évben, az árfolyamot pedig a január 15-én esedékes bejelentés hajthatja tovább.
Vágólapra másolva!

Mindinkább optimisták az elemzők a médiaóriás árfolyamalakulásával kapcsolatban, szerintük a reklámozási, promóciós szolgáltatások területén való innovatív megoldások fűthetik tovább a részvény kurzusát. Több iparági szakértő szerint a piac elkezdte látni az anyagi potenciált a Facebook üzleti modellje mögött. Korábban ugyanis többnyire szkeptikusak voltak az elemzők a papírral kapcsolatban, nem bíztak abban, hogy a vállalat a promóciós szolgáltatásokra épülő üzleti modellel képes lesz jelentős bevételre szert tenni.

Ráadásul egy nagy bejelentésre is készül a cég, tegnap ugyanis egy rejtélyes sajtóközleménnyel rukkolt elő a médiaóriás. A "Gyere és nézd meg mit építünk" címszóval kiküldött meghívó mögött az elemzők szerint két dolog állhat: vagy az okostelefonokra szánt, Skype-szerű telefonáló alkalmazást mutatja be a cég, vagy pedig a Marck Zuckerberg által régóta hangoztatott saját keresőszolgáltatás prezentálására kerül sor.

Szintén érdemes figyelni a vállalat január 30-án esedékes negyedik negyedéves gyorsjelentését.

Facebook (Nasdaq)