Visszaállt a két műszakra az esztergomi Suzuki-gyár

Vágólapra másolva!
Újra két műszakban dolgoznak a Suzuki esztergomi gyárában, miután novemberben és decemberben csak egy műszakban dolgoztak a munkások.
Vágólapra másolva!

Visszaállt a kétműszakos munkarendre szerdától a 3100 főt foglalkoztató a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyára - mondta a vállalat kommunikációs vezetője az MTI-nek. Az egy műszakos munkarend csak novemberben és decemberben volt hatályban. A vállalat 2012-ben 155 000 autót készített, 2013-ban pedig az év második felében egy új, középkategóriás modellt vezetnek be és összesen 180 ezer autó gyártását tervezik.

Hisashi Takeuchi, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója a kormánnyal tavaly novemberben kötött stratégiai megállapodás aláírásán elmondta, az új modell tervezését már megkezdték, a beruházás értéke 200 millió euró.

A megállapodás keretében megépítik az Esztergom és az M1-es autópálya közötti csatlakozást biztosító útszakaszt, növelik a Komárom és Révkomárom közötti új Duna-híd kapacitását annak érdekében, hogy a Suzuki teherszállítmányai is áthaladhassanak rajta, valamint bővítik a cég magyar beszállítóinak jelenleg 30 százalékos arányát.