Unicredit: 20 százalékos rali jöhet a magyar tőzsdén

Vágólapra másolva!
A magyar piacot tartja a régióban a legolcsóbbnak az Unicredit, a bank szakemberei akár 20 százalékos emelkedést is elképzelhetőnek tartanak az idei évre. A Bloomberg beszámolója szerint a lengyel részvényeket tartják a legdrágábbnak, de 10 százalék körüli emelkedésre még így sor kerülhet az országban.
Vágólapra másolva!

Az Unicredit elemzői szerint a kelet-közép-európai részvénypiacok összességében 10 százalék körüli emelkedési potenciállal kecsegtetnek idén. A lengyel részvényeket tartják relatíve a legdrágábbnak, de még azoktól is várnak 10 százalék körüli emelkedést. A jelenleg 3700 ponton álló WIG 20 Total Return index a 3500-4100 pontos magasságokban tartózkodhat.

A cseh részvények esetében is 10 százalékos hegymenetre kerülhet sor, a magyar piaccal kapcsolatban viszont ezeknél nagyobb hegymenet is következhet. Minket tartanak a bank szakemberei a legolcsóbbnak a régióban, a papírok akár 20 százalék körüli emelkedéssel is kecsegtethetnek az idei évre.

Az Unicredit szerint az első negyedévben a lengyel piacon némi profit realizálás indulhat, miután a kormány a PZU és PKO Bankban levő részesedéseit értékesítheti, az ipari termelés csalódást okozhat, és még a negyedéves eredményvárakozások is nyomás alá helyezhetik a hangulatot.

Régiós részvényindexek relatív alakulása