1600 embert rúghat ki a Morgan Stanley

Vágólapra másolva!
A tervek szerint az intézményi értékpapír részlegben 1600 munkavállalótól válik meg a Morgan Stanley, ami az egységben 6 százalékos leépítésnek felelne meg. A Reuters értesülései szerint az érintett munkavállalók még ezen a héten értesülni fognak arról, ha a bank megválik tőlük.
Vágólapra másolva!

A leépítések kereskedőket, brókereket és bankárokat is érinthet, de a részlegen belül a háttértámogatásért felelős munkavállalók közül is sokaknak billeg a széke. Egy esetleges mostani hat százalékos leépítés azt a tavalyi elbocsátási hullámot, mely hasonló mértékben érintette a bank üzletágát.

A lépést a kereskedési és befektetési banki üzletág csökkenő bevételei magyarázhatják, melyet a nyomott befektetői hajlandóság teremt. Ezek miatt a Morgan Stanley a nagy befektetési házak közül nem az egyetlen lenne, mely a költségeinek racionalizálásával reagál. Tavaly a Goldman Sachs, a Citigroup, és a Bank of America is hasonló lépéseket jelentett be.

A Morgan Stanleynél az elbocsátások felére Amerikában kerül majd sor az értesülés szerint, a fennmaradó rész pedig a nemzetközi egységeket fogja érinteni. Az állomány minden szintjét érintik majd a leépítések, sőt a senior munkavállalók közül többen kerülhetnek majd az utcára.