Leállítaná a kilakoltatásokat Matolcsy biztosa

Vágólapra másolva!
Amíg nincs végső bírósági döntés a devizahitelekről le kellene állítani a kilakoltatásokat - ezt szeretné elérni Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa. A pereket közérdekű keresetekkel gyorsítaná.
Vágólapra másolva!

Véget vetne a kilakoltatásoknak, és közérdekű keresetekkel gyorsítaná fel a megkárosított devizaadósok banki pereit a jogtalanul eljáró bankok ellen Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa. A Magyar Nemzet interjúja szerint Doubravszky elmondta, hogy ehhez előbb törvénymódosításra van szükség.

Ennek megszületése hosszabb idő, de addig is tehet javaslatot a társhatóságoknak közérdekű perek megindítására. Megfogalmazása szerint a devizahitel hibás termék, és a magyar igazságszolgáltatás próbája lesz, miként kezeli ezt a problémát - olvasható a hétfői Magyar Nemzetben.

"Szeretném elérni, hogy a devizához kötött hitelek ügyében születő végső bírói döntésekig a visszafordíthatatlan folyamatokat, vagyis a kilakoltatásokat és árverezéseket a bankok egyfajta önmérsékletet tanúsítva állítsák le. Jelenleg ugyan kilakoltatási moratórium van érvényben, de megnyugtató megoldást csak az jelentene, ha a határidő lejárta után is biztonságban lennének az otthonok" - közölte Doubravszky György.