Vágólapra másolva!
Tovább folytatja a kiábrándító tendenciát a HTC - derül ki a társaság negyedik negyedéves gyorsjelentéséből. Úgy látszik, hogy az Apple és a Samsung folyamatos újításai vigaszágra küldik a tajvani telefongyártót.
Vágólapra másolva!

Nem sikerült acélosra a HTC negyedik negyedéves gyorsjelentése. Ázsiai második legnagyobb mobiltelefon-gyártó társaságának üzemi eredménye jelentősen elmaradt az elemzői várakozásoktól. A Bloomberg által megkérdezett iparági szakértők 1,11 milliárdos tajvani dolláros operatív eredménnyel számoltak, ehelyett csupán 600 milliós lett az utolsó negyedéves végösszeg.

2004 óta nem produkált ennyire halvány számokat a tajvani mobilgyártó, sőt tavaly is jóval erősebb eredménye ért el, 10,9 milliárd tajvani dolláros üzemi eredménnyel.

Az újítás hiányát az árbevétel is roppant mód megérezte, 41 százalékot zuhanva végül 60 milliárd tajvani dollár lett. Ez az elmúlt 11 negyedév legalacsonyabb árbevételét is jelenti egyben.

Közel sem irigylésre méltó állapotok lettek úrrá az ázsiai cégnél, az Apple az iPhone 5-tel valamint a Samsung az újabb modellekkel igencsak szorongatja a HTC-t, csak a tavalyi évben esett 40 százalékot a cég árfolyama. A globális okostelefon-piacból is a korábbinál jóval vékonyabb tortaszeletet tudhat magáénak a cég, 4,6 százalékát birtokolja már csak a piacnak. Mindez annak a tükrében, hogy egy negyedévvel ezelőtt a globális piac 10,3 százaléka felett rendelkezett, külön pesszimizmusra adhat okot.