Nekilódult a Danske Bank

Vágólapra másolva!
Meglódulni látszik a tetszetős technikai formációból a dán Danske Bank árfolyama, ahogy múlt héten figyelmeztettünk rá, kilépett a szimmetrikus háromszögből, és öles léptekkel vette célbe korábbi lokális csúcspontját. Jelentősebb eséstől már erősnek tűnő támaszok védenek, és bár a hosszú távú kép alapján a 112 koronás csúcs feletti szintek elérhetősége is kétséges, addig meglehetősen szabadnak tűnik az út.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, megindult az a lendületes kitörés a Danske Banknál, amire múlt héten figyelmeztettünk, csütörtökön kiarasztolt a részvény a tekintélyes háromszögből, pénteken és legfőképpen pedig hétfőn látványos emelkedésbe kezdett az árfolyam.

Továbbra is úgy tűnik tehát, hogy a dán bank árfolyama akár rövid távon is elérheti a 112 korona környékén húzódó csúcsát, de ha a szimmetrikus háromszögből számítjuk a technikai célárat, akkor akár 120 korona környékére is eljuthat a bank. Feltéve persze, hogy kellően kedvező marad a tőkepiaci környezet a bankok számára.

A kitöréssel viszont "szerzett magának" egy erőteljesebb támaszt is a részvény, hiszen átlépett az 50 napos mozgóátlagon is, ami ráadásul szinte egybeesik már a 200 napos mozgóátlaggal és a háromszög csúcsán áthaladó, korábbi csúcsokból és mélypontokból származó támaszszinttel is. Ez szintén a további emelkedés előtt nyit utat.

Danske Bank (napi grafikon)

Forrás: [origo]

Ha egy lépéssel hátrébbról személjük a helyzetet, ennyire nem egyértelmű a dolog. A heti grafikonon a napihoz nagyon hasonló, de még nagyobb időtávot felölelő háromszög alakult ki, ebből viszont még nem lépett ki az árfolyam. Az előző csúcs szintjénél, 112 korona környékén viszont világosan kirajzolódik a következő vaskosabb ellenállás, ami megerősíti a napi grafikonról szerzett sejtéseinket: első körben idáig tarthat a részvény felpattanása.

Mint ahogy hasonló helyzetekben soha nincsen garancia a további emelkedésben, ezúttal sem bízhatunk vakon a technikai elemzés üzeneteiben. Az elmúlt napokban ezzel együtt kellően összejátszottak a jelek, hogy legalábbis rövid távú emelkedésben bízhassanak a Danske Bank befektetői a koppenhágai piacon.

Danske Bank (heti grafikon)

Forrás: [origo]