Csökkent a részvényesi vagyon a Plotinusnál

Vágólapra másolva!
A korábbi 1860 forintról december végi állapot szerint1814 forintra csökkent a Plotinus egy részvényre jutó saját tőkéjének (BVPS) értéke. A vagyonkezelő részvényeinek árfolyama az utóbbi időszakban már csökkent, így a BVPS szerinti szinteken áll jelenleg.
Vágólapra másolva!

Az Igazgatótanács értékelését a rendelkezésére álló, és hangsúlyozottan inkább iránymutatásként szolgáló, nem végleges adatai alapján készítette el. Az adatok magukban foglalják a még le nem zárt, nem realizált befektetések és pozíciók piaci értékét (2012 december 31-i záróárat figyelembe véve - ahol elérhető) és az azokra vonatkozó becsült adókötelezettségeket, illetve a várhatóan járó és fizetendő kamatokat, valamint egyéb jövedelmeket és kötelezettségeket is, ám az értékek még ebben az esetben is csak becslésnek és nem hivatalos, végleges eredménynek tekinthetőek. A közölt érték a Társaság - saját részvények nélkül számított - egy részvényre jutó saját vagyonának becslésére szolgál.

Ezek alapján az Igazgatótanács legutolsó értékelése szerint a Plotinus Nyrt. (a fentiek alapján számított) módosított egy részvényre jutó saját tőkéje 1 814 Ft. Ez az érték nagyon gyorsan, akár pár nap alatt is jelentősen változhat akár pozitív, akár negatív irányban, ezért ennek közlése nem jelent semmiféle előrejelzést a jövő vonatkozásában, hanem a Társaság vagyoni helyzetéről a jelen pillanatban a vezetés legjobb tudása szerint készített közelítő értékelés.

A BVPS értékében december első felében egy jelentősebb, nyolc százalékos növekedést tudott elérni a vállalat, a hónap utolsó heteiben azonban ehhez képest 2,5 százalékos lemorzsolódás következett. A Plotinus 2011 februári indulása óta az egy részvényre jutó saját tőke értéke már 21 százalékkal került feljebb.