Fantáziát látnak a kínaiak a Daimlerben

Vágólapra másolva!
A Kínán kívüli befektetésekre szakosodott China Investment Corp. szerezhet tulajdonrészt a Daimlerban. A német társaság vezetését elsősorban a lassuló európai kereslet motiválhatja az ügylet kapcsán.
Vágólapra másolva!

4-10 százalékos tulajdonrészt szerezhet a Daimler-ban a kínai állami befektetési alap, a China Investment Corp. (CIC) - hivatkozik a People's Daily. A német autógyártó óriás már korábban jelezte: szívesen látna hosszú távú kínai befektetőket a cégben.

A Mercedes kínai értékesítési adatai gyengék, a másik két német versenytárshoz képest (Volkswagen, BMW) jelentős lemaradás látható. Mivel az európai autóértékesítési adatok továbbra is gyengék, ezért a Daimler fokozottan törekedhet a megállapodásra a kínai befektetőkkel.

A mintegy 150 milliárd dolláros alapot kezelő CIC egyelőre nem erősítette meg az értesülést. Az állami alap Kínán kívüli eszközökbe fektet, a jelzett 4-10 százalékos Daimler-részesedés megközelítőleg 1,8-4,5 milliárd eurós summát jelenthet, sőt az állami alap első autóipari beruházása lehet.

Daimler (Xetra)